Mann drapssiktet etter brann på Ålgård

En kvinne ble funnet kritisk skadet etter en boligbrann på Ålgård mandag kveld. Store styrker bevæpnet politi pågrep gjerningsmannen etter flere timers søk. Natt til tirsdag ble kvinnen erklært død.

Den drepte kvinnen var leieboer i dette bolighuset på Ålgård.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Klokka 07.30 tirsdag holder Sør-Vest politidistrikt pressebrief om drapet.

– Som følge av skadene på kvinnen ble det iverksatt søk etter gjerningsperson. Rundt klokken 00.15 ble en mann pågrepet i en annen bolig på Ålgård, bekrefter politiadvokat Fredrik Martin Soma i en pressemelding.

Klokka 01.00 natt til tirsdag bekrefter altså politiet at de har pågrepet en mann på Ålgård. Dette skjer etter at bevæpnet mannskap i over to timer har lett etter en person i forbindelse med brannen i en leilighet på Ålgård mandag kveld.

Politiet brukte alt tilgjengelig mannskap i søket.

Skader på kvinnen som ble hentet ut fra den brennende leiligheten ga politiet mistanke om at hun var påført skader av andre. Sammen med informasjon som politiet ellers har, satte de i gang et bevæpnet søk etter en antatt gjerningsperson. Kvinnen var kritisk skadd og ble sendt til Stavanger Universitetssjukehus (SUS). Hun ble erklært død natt til tirsdag, opplyser politiet i en pressemelding.

Politiets hundepatrulje gjør søk i området.

Det ble søkt også med politiets hundepatrulje.

Det var usikkert om politiet lette etter en navngitt person.

– Det er ikke utrygt for ålgårdbeboere, sa innsatsleder Stein Torjusen under søket.

Fra politiets søk bak Veveriet.
Utrykning i Nilsabakken på Ålgård

Straffesak

Relasjonen mellom den døde kvinnen og siktede er ikke avklart.

– Vi foretar avhør tirsdag morgen. Kan ikke si noe om hvilken teori vi har ennå, sier innsatsleder Torjusen.

Brannvesenet fikk kontroll på brannen etter relativt kort tid.

Fikk først melding om brann

Melding om brannen kom klokka 22.30. Politi og brannvesen fikk da melding om brann i en vertikaldelt bolig i Nilsabakken på Ålgård.

Vaktleder i Rogaland brann- og redning, Glenn Bjarne Dirdal, opplyste at huset var overtent da brannvesenet kom til stedet. Brannvesenet fikk raskt kontroll på flammene.

– En person ble hentet ut av huset, sier Dirdal.

Like før klokka 01.00 hadde de fleste patruljene forlatt gatene ved det antatte åstedet.

Utover natta er det vakthold både på branntomta og der den siktede ble pågrepet. Tekniske undersøkelser starter tirsdag, opplyser innsatsleder Torjusen. Det tas også vitneavhør, opplyser politiet i en pressemelding klokka 02.15 natt til tirsdag.

Politiet er interessert i tips som kan belyse saken. Publikum som har opplysninger kan ta kontakt med politiet på https://tips.politiet.no/sor-vest/ eller på telefon 02800.

Politiets hundpatrulje søkte aktivt i området.
Fra redningsarbeidet på Ålgård mandag kveld.
Publisert: