Ålgård forbereder seg på outlet-kaos

Norwegian Outlet åpner 6. april. Gjesdal kommune analyserer nå sikkerhetsutfordringene.

Publisert: Publisert:

Det kan bli trafikkaos når Norwegian Outlet åpner 6. april. Foto: Fredrik Refvem

  • Julie Teresa Olsen
    Journalist
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

— Vi tar høyde for at det kan bli kaos, innrømmer destinasjonssjef Anker Wiinberg hos Norwegian Outlet.

Ingen vet hvor mange som kommer til Ålgård på åpningsdagen onsdag 6. april, men alle vet at billige merkevarer og kjendiser lett kan få folk til å gå av hengslene.

Kommer du til å handle på Norwegian Outlet? Svar på undersøkelse nederst i saken

Gjesdal kommune utarbeider en risiko- og sårbarhets analyse (Ros) i forbindelse med åpningen. ROS-analysen skal vurdere sikkerhetsutfordringene i forbindelse med arrangementet.

Møte med nødetatene

— Det er vanlig at kommunen samordner og utarbeider en ROS-analyse når vi har ekstraordinære arrangementer. Vi gjør det samme når Kongeparken arrangerer Landstreffet, forklarer Eva-Maria Gartner, beredskapskoordinator i Gjesdal kommune.

Les også:

Les også

XXL er klar for Jæren

Denne uken har Norwegian Outlet i møte med Gjesdal. Neste uke er det planlagt et nytt møte der også nødetatene og Vegvesenet blir med.

Destinasjonssjef Anker Wiinberg arbeider med å bli ferdig til åpningen 6. april. Foto: Jonas Haarr Friestad

— Vi kommer til å dra på noe voldsomt når det gjelder tilbud. Det er umulig å si hvor mange som kommer, med det er langt fra nok med våre egne 400 parkeringsplasser som er klare til åpningen, sier Wiinberg.

Låner av Kongeparken

1200 parkeringsplasser i Kongeparken skal derfor forhindre fullstendig kaos i sentrum.

— Vi har fått en avtale om at vi kan benytte Kongeparken sine parkeringsplasser på åpningsdagen. Vi har vurdert å sette opp shuttlebusser, men de vil jo bli stående i den samme køen. Mest sannsynlig er den beste løsningen å gå inn til sentrum. Det tar bare 10 minutter, sier Wiinberg.

Les også:

Les også

100 mill. kr sprøytes inn i ny handelsmagnet på Ålgård

Norwegian Outlet jobber også med å få til et utvidet kollektivtilbud i åpningsuken.

— Det er gode bussforbindelser fra Sandnes med avgang hver halvtime, men utfordringen er Stavanger og Jæren. Vi vurderer derfor å sette opp direktebuss fra disse stedene. Det jobbes også med å få til flere avganger med Kolumbus. Det tror vi vil være i begges interesse, sier Wiinberg.

Folkefest

Åpningsuken er under planlegging, men Wiinberg holder foreløpig kortene tett til brystet.

— Det blir høy kjendisfaktor, konserter, moteshow og masse aktiviteter. Mer kan jeg ikke avsløre, men dette skal bli en åpning folk snakker om, lover Wiinberg.

Les også:

Les også

Norwegian Outlet valgte Sissel og Marit

Merkevarekonseptet skal huse til sammen 25 butikker og serveringssteder. Nylig ble to av de siste aktørene, Nike og Moods of Norway, bekreftet.

— Vi har hatt enrom respons fra leietakere som ønsker lokale. Pågangen har vært ekstra stor etter at Nike ble kjent, forteller Wiinberg.

Planlegger utvidelse

Alt ligger til rette for utvidelse etter at Norwegian Outlet sikret seg den 1,6 mål stor nabotomten til outleten. Selskapet må ut med 12,4 millioner kroner for tomten.

Mange nye arbeidsplasser til Ålgård:

Les også

Norwegian Outlet jakter 200 ansatte

— Området er regulert til handel, så det ligger i kortene at vi allerede har mulighet til å utvide. Det er nærliggende å tro at dette konseptet blir i samme gata, sier destinasjonssjefen.

Det kan bli tog til Ålgård:

Les også

På skinner til Norwegian Outlet?

Naboer til Norwegian Outlet må forberede seg på at det blir trangt rundt husdørene.

— Det kommer til å bli godt skiltet hvor det er lov å parkere og ikke, men vi klarer ikke forhindre at det blir mye trafikk i gatene rundt sentrum disse dagene, sier Wiinberg.

Ordfører Frode Fjeldsbø jubler over 200 nye arbeidsplasser som skal inn i Norwegian Outlet-bygget kan han. Foto: Jarle Aasland

— Vi er veldig tydelige på at vi oppfordrer folk til å reise kollektivt i åpningsuken, legger han til.

— Det blir selvfølgelig en form for samarbeid med kommunen, men det er for tidlig å si om vi vil bidra med parkeringsplasser og andre ting, sier Gartner.

Undersøkelse

Det er delte meninger om etableringen av Norwegian Outlet på Ålgård. Aftenbladet vil gjerne vite hva du mener om merkvarebyens ankomst.

Dersom du svarer på spørsmålene i undersøkelsen under kan du bidra til å gi et innblikk i hvordan Norwegian Outlet kommer til å påvirke rogalendinger sitt handlemønster.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Warholm reagerer på at Ingebrigtsen fikk kongepokalen: – Jeg vil ha en begrunnelse

  2. «Enig med alle som krever bytter. Viking har tre i oppvarming nå».

  3. Bilbrann på fylksvei 44

  4. Webradio: Vi gir deg Viking-Aalesund

  5. City Bistro legger ned etter 33 år: - Det er trist, men vi ser ingen annen utvei

  6. Familie følte seg forgiftet – hadde spist sønnens hasjbrownies

  1. Gjesdal