Stavanger kommune trenger boliger til 350 flyktninger

Har du plass til flyktninger? spør Stavanger kommune på sine nettsider.

Publisert: Publisert:

Stavanger kommune trenger 20 nye boliger i måneden ut året, for å kunne tilby nok boliger til de flyktningene som skal bosettes i kommunen.

Siden krigen i Ukraina startet, er millioner av mennesker på flukt. Stavanger kommune sier at de vil ta sin del av ansvaret og bosette 750 flyktninger, inkludert 10 enslige mindreårige.

Så langt har kommunen klart å bosette 400 flyktninger, men de trenger enda boliger.

Eli Karin Fosse, direktør for helse og velferd, sier i pressemeldingen at noen klarer å finne bolig selv, men at mange trenger hjelp fra kommunen.

– Vi leier da inn fra det private marked og fremleier boligene til de flyktningene som har fått bosettingsavtale i Stavanger. Hittil har kommunen leid inn over 90 boliger til formålet, men dette er ikke nok.

Eli Karin Fosse er direktør for helse og velferd i Stavanger kommune.

Kommunen ber alle med en leilighet eller boenhet å leie ut, å registrere seg på kommunens nettside.

– Vi har bedt om dette tidligere også, men nå intensiverer vi boligjakten. Har du meldt inn bolig tidligere, men ikke fått svar fra oss beklager vi, og ber deg om å melde inn på nytt. Da kan det ha skjedd en teknisk svikt, sier Fosse.

De behøver både 2, 3 og 4-roms leiligheter. Dette reflekterer familiestørrelsene som skal bosettes i byen. Mange av de flyktningene som kommer fra Ukraina, er kvinner og barn.

Kommunen har også behov for at noen av boligene er tilrettelagt for funksjonshemmede.

– Det betyr at alt må være på ett plan og ikke ha trapper til, eller inne i, boligen. Heis er flott, sier Fosse i pressemeldingen.

– Har du bolig å tilby? Ta kontakt med oss i kommunen. Du finner mer informasjon og registreringsskjema på kommunens nettsider.

Publisert: