Snipp, snapp, snute, så var parkeringsplassen ute

Før stod bilene på rekke og rad på grusbanen foran Sandnes videregående skole, men så ble det slutt på parkeringsfesten.

Publisert: Publisert:

Før var denne fotballbanen full av biler, men nå må elevene finne andre steder å parkere. Foto: Julie Teresa Olsen

 • Julie Teresa Olsen
  Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Med overflod av gratis parkeringsplasser, var det lett for elevene ved Sandnes vgs å velge bilen. Det innrømmet også Andreas Kaspersen som i mars fortalte Aftenbladet at han alltid kjører til skolen.

– Vi er gode til å ta bilen. Nå begynner det jo å bli trangt om plassen. Og det er ikke bare fordi vi nye sjåfører parkerer som kråker, sa Kaspersen til Aftenbladet.

For få uker siden ble det enda trangere om plassen. Da bestemte nemlig Sandnes kommune seg for å stenge fotballbanen for parkering.

Midlertidig p-plass

– Det var helt på sin plass. Dette er jo kommunen sitt område. Vi har blitt bortskjemte med alle disse parkeringsplassene, mener Kaspersen.

I mars fortalte Vgs-elevene Andreas Kaspersen og Ludvig Ellingsen om stappfulle parkeringsplasser og mye biltrafikk til Sandnes vgs. Nå er p-plassen foran skolen fjernet. Foto: Jon Ingemundsen

Han fikk klar melding fra enkelte medelever da parkeringen forsvant.

– Flere mente det var vår feil som hadde gått til avisen. Men det var lett å avfeie kritikken med at det fortsatt er mer enn nok parkeringsplasser. Jeg ser nok ikke bort ifra at jeg har havnet på noen svartelister, ler han.

Ifølge Sandnes kommune har fotballbanen kun vært tenkt som et midlertidig tiltak.

– Fotballbanen har vært brukt til ekstra parkering i halvannet år i forbindelse med anleggsarbeid i område. Det har aldri vært meningen at dette skulle bli en permanent parkering, sier Ane Kristine Rostrup, leder av park, idrett og vei i Sandnes kommune.

Bruker Ulf sin parkering

Fotballbanen skal fortsatt brukes til parkering i forbindelse med større arrangement i område.

– Elevene kan ikke lenger parkere her på dagtid. Planen har hele tiden vært å tilbakeføre plassen til fotballbane, understreker hun.

Men stengingen av parkeringen på fotballbanen har ikke fått Kaspersen til å sette fra seg bilen. Nå parkerer han på p-plassen utenfor klubbhuset til Sandnes Ulf.

Kjører fortsatt

– Nå må jeg gå hele to minutter lenger til skolen. Det er fortsatt nok av parkeringsplasser til oss, sier han ironisk.

Han tror ikke flere velger sykkel eller kollektivtransport selv om p-plassen på fotballbanen har forsvunnet.

– Jeg kan ikke tenker meg at det har blitt så mange færre. Jeg kjører fortsatt og det gjør de andre elevene også.

Skolen har i alt 990 elever. 330 av disse går i tredje klasse og er i utgangspunktet gamle nok til å ha sertifikatet. I tillegg har noen elever i vg2 også fylt 18 år.

Ulike tilbud

Rektor Helge Ledaal ved Sandnes vgs. synes det er greit at parkeringen forsvant.

– Jeg har hørt fra misfornøyde elever, men da henviser jeg bare til Vågen vgs. som ikke har en eneste parkeringsplass verken for ansatte eller elever, sier han.

Rektor håper og tror at færre p-plasser får flere til å sette fra seg bilen.

– Jeg har ikke foretatt noen opptelling, men idrettsplassen har vært mye brukt til parkering, så det har kanskje hjulpet. Intensjonen er å få flere over på sykkel og derfor tilrettelegger vi for bedre sykkelparkering her ved skolen, sier Ledaal.

På Vågen vgs, som ligger 1,6 kilometer unna Sandnes vgs, må 800 elever og 160 ansatte klare seg uten en eneste parkeringsplass. Gand vgs har 30 p-plasser fordelt på 180 ansatte. Elevene har ingen parkeringsplass.

Kolumbus solgte i fjor 31. 291 færre ungdomskort enn for fire år siden. Prisøkningen får skylden.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Samferdselsdepartementet går for den røde streken på kartet

 2. Fire nye smittetilfeller i Stavanger

 3. – De kaller det tidenes funn i Norge

 4. – En helt fantastisk løsning i disse krisetider

 5. Er god for nesten 3 milli­arder: Sørlendingen har tredoblet formuen

 6. Pizzabakerens hemmelighet

 1. Sandnes
 2. Parkering
 3. Kolumbus
 4. Sandnes kommune
 5. Kollektivtransport