Dale får skifte taket

Fylkesutvalget gikk tirsdag enstemmig inn for å bygge gittertak på FG-bygget på Dale.

Publisert: Publisert:

Glasstak på Dale er greit, mener fylkesutvalget. Foto: Dale Eiendomsutvikling

  • Åsmund Ådnøy
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Den gedigne bygningen er hjertet i moderniseringen på Dale. Det gamle sykehusområdet skal bli til boliger, i første omgang 150. Dale Eiendomsutvikling ønsker å skifte ut dagens tegltak med et gitter som gir illusjon av å være et tak, for å utnytte bygningen bedre.

Les også

Strid om Dale-tak kan velte boligprosjekt

Det godtar fylkesutvalget, som dermed overprøver det faglige rådet fra Hordaland fylkeskommune. Hordaland uttalte seg om verneverdiene i Dale, fordi Rogaland fylkeskommune eier området på Dale.

Samtlige partier stilte seg bak forslaget om ikke å fremme innsigelser mot planen. Høyres Sveinung Stensland beskriver forslaget fra Dale Eiendomsutvikling som spenstig. Det blir ikke snakk om å ødelegge, men raffinere bygningen, mener han.

Han er ikke sikker på at riksantikvaren deler fylkespolitikernes mening.

— Vi er vant med å bli overkjørt, og jeg blir ikke overrasket om riksantikvaren stikker kjepper i hjulene for oss. Men når alle partiene i fylket er enige, inkludert regjeringspartiene, er det et signal de må ta innover seg, sier Stensland.

Andrus Kõresaar (til venstre) og Svend Erik Haavik vant fram da de presenterte sine planer for Dale tirsdag. Foto: Åsmund Ådnøy

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Sandnes