«Greaset» til i Nærbøhallen

At budsjettet sprakk blåser korpsene på Nærbø en lang marsj i. Grease ga publikum bakoversveis.

Grease bød på mer enn bare flott musikk. Skolekorpset drill hadde blant annet en flott oppvisning på scenen Foto: Ruth Bernssen Bø

 • Cornelius Munkvik
  Cornelius Munkvik
  Journalist
Publisert: Publisert:

Siv Hauge og Ingunn Høiland i Pink ladys er ivrige etter å høre mer om det store sommereventyret til Sandy, spilt av Evy Jonassen. Foto: Ruth Bernssen Bø

En fornøyd dirigent, Roy Holtan. Foto: Ruth Bernssen Bø

Jan Jonassen (Danny) forteller og Ståle Bersagel og Gunleiv Risa i «T birds» er ivrige lyttere. Foto: Ruth Bernssen Bø

Spillegleden var stor. Det viste godt blant messingblåserne og komp. Foto: Ruth Bernssen Bø

iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Nesten tusen store og små fikk i helgen se et annerledes oppsett av musikalen Grease. I et forsøk på å gjøre korpsmusikk så spennende som overhode mulig valgte Nærbø skulekorps og Nærbø musikkorps å satse nytt.

De lyktes.

— Grease ble en gedigen suksess. Vi er selvfølgelig glade for alle de gode tilbakemeldingene fra publikum, men det aller viktigste for oss er at de på scenen hadde det kjekt, sier Jan Håland.

Viktig rekruttering

Håland, som omtales som primus motor for helgens korpsarrangement i Nærbøhallen, hadde ikke sett for seg at Grease skulle bli så stort. Alt i alt var 100 stykker på scenen.

— Kostnadene ble høyere enn forventet. Målet er å gå i null, men alt kan ikke måles i kroner og øre. Litt må settes på kontoen for rekruttering, sier den tidligere lederen av Nærbø skulekorps.

Skolekorpset og drillgruppen talte i høst 80 medlemmer og er et av få skolekorps som ikke opplever stort frafall.

— Vi må gjøre korps spennende. Vise hvor mye musikken kan være. Når ungdommene kommer i 13-14-årsalderen er det ofte mye annet som frister mer. Ved å sette opp Grease, og ikke minst ved å blande skolekorpset og musikkorpset, skaper vi et fantastisk flott miljø, mener Håland.

Ga mersmak

For fire år siden satte Nærbø musikkorps opp ABBA sammen med kulturskolen i Hå. Skal vi tro Håland tar det ikke like lang tid før neste storsatsing.

Flere av publikummerne gjorde det også helt klart at korpsenes Grease-stunt ga mersmak.

— Folk har så smått begynt å diskutere hva vi skal finne på neste gang, sier Håland.

Allerede i høst begynte øvingene frem mot forestillingene. I det sammensatte korpset var alderspennet på 65 år.

— Det var noe av det artigste. Ved siden av en i 70-årene kunne det sitte en 13-åring. Flere av seniorene måtte virkelig øve for ikke å bli satt i et dårlig lys av juniorene. Dette er selvfølgelig veldig inspirerende for ungdommen, sier Håland.

Fullt hus

I tillegg til korpsene var drillgruppen med på å gjøre Grease til en suksess. Med på scenen var også to innleide solister, Jan og Evy Jonassen, i hovedrollene.

— I tillegg hadde vi leid inn gitar, bass og piano. Lyden var noe av det folk var aller mest fornøyd med, sier Håland, som er strålende fornøyd med besøket.

— Lørdag hadde vi to forestillinger. At jungeltelegrafen fungerte var helt tydelig. Da søndagen kom måtte vi til og med sette ut ekstra stoler. Fullt hus, jubler den tidligere skolekopslederen.

Publisert:
 1. Jæren

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne døde i boligblokkbrann i Stavanger

 2. Ung mann til Haukeland sykehus etter drukningsulykke utenfor Jørpeland

 3. – Vi har en tydelig oppblussing av situasjonen

 4. Dramatisk redningsaksjon da bobil havnet i sjøen ved Tungenes fyr - eier er avhørt og politiet avslutter saken

 5. Ber Ikea-kunder være obs på symptomer

 6. Fredag kommer to nye Savnet-episoder: – Overraskende vending