Blomsterfestivalen er i gang

I helgen dufter Torget i Stavanger av blomster i alle farger, og du kan få med deg både brudeshow og Blomster-Finn.

Publisert:

Ordfører Leif Johan Sevland synes Blomsterfestivalen er et godt initiativ. Foto: Knut Vindfallet

Torgtrappene er dekket av en sommerfugl av blomster Foto: Knut Vindfallet

4 år gamle Henrik Rossemyr lager blomsteroppsats i hageselskapets telt. Foto: Knut Vindfallet

Liv Todnem fra Hageselskapet hjelper Henrik Rossemyr med å lage blomsteroppsats. Foto: Knut Vindfallet

Torget blir dekket av blomster i helgen. Foto: Knut Vindfallet

Stavanger Blomsterfestival åpnet klokken 11 på Torget i dag, og det er tredje året på rad festivalen blir arrangert. Selv om det meste av aktiviteter skjer i morgen, blomstrer torget allerede. I teltene som er satt opp blander duften av basilikum og røde roser seg, og på et tre modnes grønne sitroner.

Sevland fornøyd

Ved siden av en stor blomstersommerfugl i torgtrappene, formelig blomstrer ordfører Leif Johan Sevland også.

– Det er kjekt å kjenne lukten av blomster når man kommer inn i sentrum, og se blomstene dekke torget, smiler han til Aftenbladet.

Ordføreren mener det er viktig å ta på alvor og følge opp at Stavanger tidligere er blitt kåret til Norges blomsterby. Han gleder seg over initiativet.

– Jeg tror og håper at dette er en festival som er kommet for å bli. Blomster binder mennesker sammen, og er en del av alle livets faser. Det er noe vi gleder oss over, og som vi støtter oss til i vanskelige tider. Det har vi smertelig erfart denne sommeren, sa Sevland i sin tale i forbindelse med åpningen.

– For alle

Daglig leder i Stavanger sentrum, Karl J. Søyland, er også svært fornøyd med arrangementet, og presiserer at dette er en festival for alle.

– Her dreier det seg ikke om høyt lydnivå og festing i de sene nattetimer. Blomsterfestivalen skal være mer lavmælt, og gi en hyggelig opplevelse til dem som kommer til sentrum, sier han.

– Vi ønsker at festivalen skal vokse seg større, men ikke bli for stor. Den må ikke miste dugnadspreget, sier Søyland.

Han håper at det også i år vil komme både barn og voksne til sentrum, og at folk skal få glede av det blomsterdekte torget.

– I fjor var det barn som lekte i vannrennene her, og folk fra min generasjon tok med seg sine foreldre, som ikke hadde vært i byen på lenge og ble veldig begeistret over hva de så, sier han.

Festivalen har åpent til klokken 18 i dag, og stenger i morgen og søndag klokken 17. På programmet er blant annet foredrag om blomster, brudeshow på torget, blomsterdekorering for barna, og show med Finn Schjøll, kjent som Blomster-Finn.

Blomsterfestivalen er et samarbeid mellom Stavanger kommune, regionens blomsterprodusenter, byens blomsterbutikker, Bergeland videregående skole og stavanger sentrum AS.

Publisert: