På jakt etter lesestoff? Her er ukens anbefalinger

Aftenbladet har håndplukket tre saker du kan lese.

  • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:

Kjærlighet før første blikk

Elin Melberg og Espen Reboli Bjerke fant hverandre på Tinder. Foto: Kristian Jacobsen

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Les også: Kjærlighet før første blikk (først publisert 28. desember 2019)

Det brenner godt i peisen. Ny ved er båret inn i stua på Storhaug. Her blir det ikke kaldt med det første. Kunstner Elin Melberg drar seg litt i håret.

– Hvor skal vi begynne?

Hun kikker bort på skuespiller Espen Reboli Bjerke. Blikkene de veksler er sånne som forplanter seg i ansiktet. Øyekontakten trekker ansiktsmuskulaturen oppover, gjør øynene litt smalere og får hodene deres til å legge seg litt på skakke.

– Er det ikke bare å gå rett på sak, sånn som folk gjør på Tinder?

Espen flyttet til Stavanger. Til Elin, strengt tatt. I dag bor de i østre bydel. Foto: Kristian Jacobsen


Sju kvinner. Sju barn. Evig vennskap

Tiden flyr for fort, mener de sju kvinnene som ble venner for 35 år siden. Fra venstre: Signe Gilje (68) fra Gilja, Torunn Hedemand (65) fra Hommersåk, Åslaug Fuglestad (64) fra Ålgård, Gunn Bræin (58) fra Ganddal, Laila Thengs (58) fra Egersund, Ragnhild Sirevåg Bolme (59) fra Sandnes og Mari-Anne Sele (58) fra Sola. Foto: Jarle Aasland

Les også: Sju kvinner. Sju barn. Evig vennskap (først publisert 3. januar 2020)

Sju kvinner sitter rundt spisebordet til Torunn Hedemand på Hommersåk. Den eldste er 68 år. Den yngste er 58. Til sammen har de 21 barn. Flere har blitt bestemødre. En kan til og med smykke seg med tittelen oldemor. De er veldig ulike. På så mange vis. Men de har én fellesnevner. De fødte alle et barn hver med en dags mellomrom fra 21. til 27. oktober 1984 på det som den gang het Sentralsykehuset i Rogaland.


Fallet som rystet livet: – Det finnes ingen vidunderkur

Eli Aga (65) fikk hjernerystelse og forsvant brått og uventet ut av lokalpolitikken: – Ikke ta for lett på skaden, advarer hun. Foto: Anders Minge

LES OGSÅ: Fallet som rystet livet: – Det finnes ingen vidunderkur (først publisert 11. januar 2020)

4. januar 2018, Donsen i Sirdal: Været er ikke all verden, men Aga og samboer Arnt Hana er ikke dem som lar frisk vind stoppe seg. Snøen er hard og har delvis lagt seg i skavler. Aga begynner å renne forsiktig ned en bakke hun har taklet godt mange ganger før. Med ett setter skiene seg fast i en snøfonn – Aga fortsetter videre. Hodet tar støyten og treffer ei bjørkerot – så deiser hun videre ned i snøen.

Kuttet under høyre øye farger snøen rød. Hun summer seg, finner staver og ski og går tilbake til hytta. Hun kjenner smerte i hodet og ringer etter snøskuter som frakter henne ned til Tjørhom, hvor hun får førstehjelp og beskjed om å dra til Stavanger Universitetssjukehus (SUS) for å sy.

Publisert:
  1. Aftenbladet anbefaler

Mest lest akkurat nå

  1. Smitte ved Sandnes-skole - holder stengt fredag

  2. Ny Høyre-plan: Tre til seks kommuner i Rogaland, sammenslåing og tvang

  3. Ordførerne diskuterer koronatiltakene fredag

  4. Teslaen oppdaget tyvene mens eieren lå og sov

  5. Katten Molly ble tatt fra nabolaget og gitt til Dyrebeskyttelsen

  6. Nå er milliardprosjektet i gang. Det blir trangt