Mann forsøkte å kjøre på politifolk på Finnøy - politiet skjøt mot bilen

Politiet måtte skyte mot bil da føreren forsøkte å kjøre på tjenestemenn lørdag formiddag på Finnøy.

Publisert: Publisert:

Med punkterte bildekk forsøkte mannen å unndra seg politikontroll. Biljakten endte på Nærland på Finnøy. Foto: Leserbilde

 • Kjell Arne Knutsen
  Journalist

Politiet fikk melding lørdag klokka 9 om en person i en bil ved Kiwi-butikken på Mosterøy som kjørte mistenkelig. Vitnebeskrivelser tydet på at bilfører var ruset.

Ut fra kjennskap til personen, rykket bevæpnet politi ut og satt opp politisperring på Finnøy. Der ble han presset ut på et jorde.

– Politifolkene trodde de hadde kontroll på mannen og gikk bort for å pågripe ham. Da kjørte han mot dem, sier jourhavende jurist, politiadvokat Anne Mette Dale.

Politiet valgte da å skyte mot bildekkene i håp om å stanse mannen. Det gjorde han ikke. I stedet kjørte han avgårde med punkterte dekk.

Tre politibiler tok opp jakten på mannen. Bilforfølgelsen startet ved Kindingstad og om lag tre kilometer senere, på Nærland ikke langt unna Judaberg, ble han stoppet.

Ambulanse kom også til stedet. Mannen som er i 30-årene, ble undersøkt av helsepersonell. Spesialenheten er rutinemessig varslet om hendelsen.

Politiadvokaten opplyser at mannen vil bli siktet for vold mot politiet, for kjøring i påvirket tilstand og for å ha unndratt seg politikontroll.

– Han blir lørdag ettermiddag tilsett av lege. Jeg regner med at politiet avhører han søndag. Etter det vil det bli tatt stilling til eventuell videre varetektsfengsling, opplyser Dale.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. – Ingbrigtsen-gutta har mye av æren

 2. Her går ballen i mål for 7. gang i kveld

 3. Trafikkulykke i Time

 4. Lagt merke til gult støv i vannkanten i pinsen?

 5. Tvangsvedtak opphevet – rådmannen sa ingenting

 6. Store bedrifter tar oppgjør med rasisme i USA

 1. Finnøy
 2. Politiet