Gir 6 millioner til Flørlitrappene, ny turisthytte og andre tiltak i Lysefjorden

Lysefjorden Utvikling AS, Stavanger Turistforening og Ryfylke Friluftsråd får 6 millioner kroner fra gavefondet til Sparebankstiftelsen SR-Bank.

Opprustning av de kjente Flørlitrappene er et av tiltakene som får tilskudd.
 • Tor Inge Jøssang
  Tor Inge Jøssang
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Lysefjorden Utvikling AS har fått 2 millioner til opprustning av Flørlitrappa og utbedring av stien mellom toppen av trappen og Flørli.

Stavanger Turistforening har fått 2 millioner til ny turisthytte på Skansen, ikke langt fra Kjerag. Nærmere bestemt på stien mellom Flørli og Lysebotn.

Fotturen rundt Lysefjorden er gradvis blitt tilrettelagt de siste 10 årene. Blant annet med ny hytte på Skåpet og en opprustning som pågår på Bakken. På sørsiden av fjorden er det et problem. Strekket fra Flørli til Øygardsstøl, hvor stien til Kjerag starter, er altfor lang for de fleste. Den nye turisthytta deler opp strekket.

Ryfylke Friluftsråd har fått 2 millioner til ny båt som blant annet drifter infrastruktur i Lysefjorden.

– Dette bidraget vil styrke arbeidet med å tilrettelegge for lokalt og internasjonalt friluftsliv i Lysefjorden, uttaler Helge Kjellevold, daglig leder i Lysefjorden Utvikling.

Skansen turisthytte vil koste anslagsvis 11 millioner kroner. Den er ikke ferdig prosjektert, men STF ser for seg 50 sengeplasser. Det blir en hovedbygning på rundt 235 kvadratmeter, samt en nødbu.
Publisert:
 1. Lysefjorden Utvikling
 2. Lysefjorden
 3. Stavanger Turistforening
 4. SR Bank
 5. Infrastruktur

Mest lest akkurat nå

 1. Overskridelser skaper trøbbel for byggingen av nye SUS: – Ikke en veldig kjekk dag

 2. Flertall for å fjerne bompenger om natten og søndagen

 3. Kafe i Solakrossen stenger dørene

 4. 18 fikk fartsbot i Sola

 5. Stor­skole på denne tomta det beste for bydelen

 6. Erik Ravnanger var overvektig og i elendig form før han møtte Benedicte Kristoffersen. Her er de på vei til sitt eget bryllup.