Ketil Solvik-Olsen fortsetter med samferdsel i ny jobb

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (47) blir fra 1. desember seniorrådgiver i Forus PRT, et selskap satser på selvkjørende busser.

Publisert: Publisert:

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) blir fra 1. desember seniorrådgiver i Forus PRT, et selskap som utvikler moderne kollektivløsninger. Her er han fotografert da han lanserte sin bok «På vei» tidligere i november. Foto: Foto: Berit Roald / NTB scanpix

 • NTB

Forus PRT var først i landet til å teste ut selvkjørende kjøretøy på norske veier. Og i august i år lanserte selskapet en ny utgave av en førerløs buss på Forus for kjøring mellom Vestre Svanholmen og Koppholen.

Nå blir tidligere samferdselsminister for Fremskrittspartiet, Ketil Solvik-Olsen, seniorrådgiver for selskapet. I sin tid som statsråd arbeidet han med å modernisere lovverket for å tillate autonome kjøretøy.

– Med stadig bedre og mer fleksible tjenester tilpasset individuelle behov, tror jeg at mange flere kommer til å velge kollektive løsninger i fremtiden. Teknologi for autonome kjøretøy vil styrke kollektivtransportens rolle i transportsektoren. Jeg er glad for å kunne bidra innen en sektor med et enormt potensial, sier Solvik-Olsen.

Bak Forus PRT står Seabrokers, en sentral aktør innen næringseiendom på Forus, og Boreal Transport, som fra 1. juli eier halvparten.

Slik ser den siste versjonen av selvkjørende buss på Forus ut. Foto: Fredrik Refvem

Nå blir neste steg å få på plass en testplass for selvkjørende kjøretøy på Forus.

Solvik-Olsen gleder seg.

– Det vil styrke oss i den internasjonale konkurransen om å utvikle teknologi og etablere arbeidsplasser. Norge ligger jo langt fremme i den teknologiske utviklingen. Vi har gode mobilnett, en befolkning som er positiv til ny teknologi, offensive kollektivselskap og god samarbeidskultur med lite hierarki. En testarena kan bli en verdifull møteplass som binder sammen bredden av norsk kompetanse, sier Solvik-Olsen i en melding.

Publisert:

Les også

 1. Solvik-Olsen ønsker comeback i Frp-ledelsen

 2. Kastet kulepenn i pannen på utenriksministeren

Mest lest akkurat nå

 1. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

 2. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

 3. Folk på byen har allerede endret drikkevaner

 4. Leteaksjon etter mann (63)

 5. Mann koronasmittet i Sola

 6. To nye smittetilfeller i Sandnes fredag

 1. Ketil Solvik-Olsen
 2. Samferdsel
 3. Autonome kjøretøy
 4. Forus
 5. Kollektivtransport