Mann omkom etter påkjørsel ved Byfjordtunnelen

En mann omkom etter å ha blitt påkjørt av en bil ved E39 Byfjordtunnelen fredag kveld. Politiet har en klar formening om hvem den avdøde er.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Politiet fikk like før 20.00 i kveld melding om en person som skal ha løpt ut i veien og blitt påkjørt av en bil i 70-sonen på E39 ved Byfjordtunnelen i Randaberg. Nødetatene var raskt på stedet, men livet til personen stod ikke til å redde.

– Vedkommende som ble påkjørt ble erklært død på av lege på stedet. Vi jobber med å få avklart identitet på vedkommende for videre varsling av pårørende. Politiet driver politiarbeid på stedt i form av vitneavhør og åstedsarbeid, skriver operasjonsleder i Politiet i Sør-Vest på Twitter.

Ifølge operasjonsleder Victor Fenne-Jensen skal medtrafikanter ha iverksatt livredning umiddelbart etter ulykken, før nødetatene kom til stedet og fortsatte. Mannen ble relativt kort tid etter erklært død på stedet. Politiet vet foreløpig ikke hva som har skjedd.

– Vi vet at det er snakk om en mannsperson, men alderen er ukjent, forklarer Fenne-Jensen.

Vet hvem den avdøde er

Klokken 22.30 skriver politiet på Twitter at de har en klar formening om hvem den avdøde er, og at de varsler pårørende så fort som mulig.

Både kriminalteknikerne og ulykkesgruppen er på plass, og operasjonslederen tror ikke at det gjenstår veldig mye arbeid før de er ferdige.

– Om en time kan fort mye være gjort. Vi har greie omkjøringsmuligheter, sier han.

Omkjøring via Grødem og Harestad

Det er trafikale utfordringer på stedet. Vegtrafikksentralen jobber med å skilte omkjøring bedre. De som kommer fra nord blir dirigert via Grødem, og de som kommer fra sør anbefales å kjøre via Harestad.

– Politiet og kriminalteknikere er til stede. Vi har avhørt vitner, men om det er vitner til selve ulykken eller vitner som kom i etterkant er foreløpig uvisst. Bilføreren skal også ha blitt avhørt på stedet, sier Fenne-Jensen.

– Er bilfører skadet?

– Ikke fysisk skadet, men sjåføren vil bli ivaretatt av helsevesenet, opplyser han.

Vegtrafikksentralen skriver 21.20 at det fremdeles er redusert fremkommelighet på E39 på grunn av ulykken og at ventetid må påberegnes.

Publisert: