Frøs store deler av turen

Olga Ågedal frøs mye på hendene underveis, samtidig som hun slet med bakglatte ski.

Publisert:

Olga Ågedal staker seg inn mot mål, etter at hun har slitt med bakglatte ski i store deler av turen. Foto: Svein Hagen

Hun har gått Sesilåmi åtte ganger før, men Olga Ågedal var ikke i tvil om at den niende gangen hennes var den aller tøffeste.

— Jeg var utrolig kald i store deler av rennet, tidvis hadde jeg omtrent ikke følelse i hendene i det hele tatt. Men det var ikke bare hendene som var kalde, jeg ble våt og kald over hele kroppen, sier hun like etter innkomst.

Bakglatte ski

Men det var ikke bare det at hun frøs så mye som gjorde sitt til at opplevelsen over fjellet ble ganske spesiell. Helt fra start slet hun nemlig med veldig bakglatte ski, noe som gjorde det ekstra tungt i den kraftige motvinden de slet med underveis.

Les også

Se bilder fra blodslitet

— Jeg valgte feil ski, og det straffet seg. Det var ikke akkurat moro å gå når de var så bakglatte, samtidig som sporene forsvant etter matstasjonen. Sporene snødde rett og slett igjen, sier hun.

Gledet seg til varmen

Heldigvis fikk hun litt glede av de bakglatte skiene på slutten av turen, skiene gled nemlig rimelig greit innover mot mål.

— En mager trøst etter at jeg hadde kavet og slitt som jeg gjorde underveis. Nå ser jeg virkelig fram til å få varmen igjen i hele kroppen, det vil nok ta sin tid etter at jeg er så gjennomfrosset og bløt som jeg er nå, forklarer hun.

Publisert: