Vil lære av Kampen-saken

Stavanger-politiker Sissel Stenberg (FrP) er ett av de ni medlemmene i utvalget som skal bidra til et nasjonalt løft for utviklingshemmede.

Publisert: Publisert:

Huset i Kampensgata hvor Jonny André Risvik ble torturert til døde av sine venner, de fleste utviklingshemmede, sommeren 2010.

  • Thomas Ergo
    Journalist
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Sissel Stenberg (Frp) Foto: Fredrik Refvem

— Jeg er veldig glad for å få med Sissel Stenberg. Hun har med seg verdifull erfaring fra Stavanger-politikken. Ikke minst blir hennes kunnskap om Kampen-saken viktig å ta med seg inn i utvalget, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne.

Sissel Stenberg (Frp) Foto: Fredrik Refvem

Sissel Stenberg er i dag medlem av bystyret og Stavangers levekårsstyre for Frp. Som tidligere Høyre-politiker var hun rådgiver for sosialminister Wenche Frogn Sælleg i Syse-regjeringen. Hun har også vært kommunaldirektør for helse— og sosiale tjenester i Stavanger, samt leder av kommunens politiske sekretariat. Da Aftenbladet i fjor avdekket kommunal systemsvikt i forkant av at Jonny André Risvik ble torturert til døde, foreslo Stenberg å opprette en uavhengig kommisjon med tanke på å avdekke og lære av systemfeilene. Det var det ikke flertall for.

Osmund Kaldheim, rådmann i Drammen kommune, skal lede utvalgets arbeid.

— Kaldheim er en dyktig leder. Jeg er veldig glad for at vi fikk ham på plass, sier Horne.

Les om Solveig Hornes vyer for det første offentlige utvalget for utviklingshemmedes levekår på 30 år:

Les også

Varsler kamp mot overgrep mot utviklingshemmede

Kaldheim var i flere år direktør i Integrerings— og mangfoldsdirektoratet (Imdi). Som Høyre-politiker har han hatt en rekke verv for Stortinget og skiftende regjeringer, blant annet som statssekretær i henholdsvis Sosialdepartementet og Arbeids- og administrasjonsdepartementet. Han er som Horne fra Etne kommune i Sunnhordland.

Andre medlemmer i utvalget er: Torill Vebenstad (Fylkesmannen i Hordaland), Johans Tveit Sandvin (Universitetet i Nordland), Mona Keiko Løken (Trygderetten), Rune Øygarden (vernepleier og politiker), Ivar Stokkereit (Unicef), Annette Drangsholt (Autismeforeningen) og Bernadette Kumar (Nasjonal kompetanseenhet for minoritetshelse).

LES OGSÅ:

Publisert:

Les også

Mest lest akkurat nå

  1. Sjekk alle tiltakene: Innfører forbud mot skjenking av alkohol etter midnatt

  2. «Skal jeg dø», spurte hun legen. «Ja, det kan være», svarte han

  3. Høie med klar beskjed: – Åpner ikke for bredde­idretten

  4. Anja tar toget fra Sandnes til Stavanger hver dag. Nå er det én ting som gjør henne bekymret

  5. Da koronaen slo til, tok skuespiller­paret ekstra grep om hagen

  6. Pengestrid etter flyplass­brannen: – Ytterst oppsikts­vekkende, og direkte illojalt

  1. Politikk