London-stil i Stavanger-trafikken

<p> Nå blir det dobbelt så gøy å kjøre buss i Stavanger. Fredag ble den første dobbeltdekkeren satt inn i rutetrafikken.</p>

Passasjerene var uvitende om hvilken buss som møtte dem på bussholdeplassen, men alle var svært fornøyde, og mente det var et positivt innslag i Stavangers bybilde. Fra venstre Rachel Paulsen, Katrine Hauge og Aref Shams. (Foto: Fredrik Refvem)
  • Silje Tolo
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 14 år gammel

– Dette er veldig bra. Man får litt London-følelse, sier Aref Shams. Han er en av de aller første passasjerene på den nye dobbeldekkeren i Stavanger. Han har plassert seg på første rad i andre etasje, og trives godt med den gode utsikten.

Bedre komfort

Shams var ikke den eneste fornøyde passasjeren på bussen fredag. Den ene kom inn mer overrasket enn den andre, og alle så ut til å like det de så.

Kommunikasjonssjef i Kolumbus, Karianne Haarr Nedrebø, er veldig glad for å ha fått de nye bussene på veien.

– Dette er strålende! Bussene blir satt inn i rute X30 som går fra Hundvåg til Forus. På denne ruten er det mange som drar til og fra jobb, og med de nye bussene blir det flere sitteplasser og bedre komfort, sier hun. Hun forteller at bussene skal settes inn allerede nå, men at de ikke settes inn for fullt før etter sommerferien.

Selv om bussene har bedre kapasitet, blir de ikke å se i alle ruter i Stavanger. Dette skyldes høyden.

– Jernbanebroa i Sandnes er for lav, og setter dermed en stopper for disse bussene i området, sier Haarr Nedrebø.

Først i landet

– Vi er de første i landet med dobbeltdekkere i rutetrafikken, så det er kjekt, sier fungerende direktør i Kolumbus, Terje Øen.

Aref Shams tar ofte bussen, og sier at de ofte er fulle. Han tror at de nye bussene vil redusere dette problemet.

Arnfinn Bø har fått det prestisjefulle oppdraget med å kjøre den første bussen. Han kjører bussen uten problem.

– Det går veldig greit å kjøre bussen. Den er også veldg lettkjørt. Det eneste som kan bli litt vanskelig e dersom det er mye vind, da blir det gjerne litt sleng på bussen.

Fredag ble de nye dobbeltdekkerene satt inn i rutetrafikken i Stavanger. Bussene skal gå i rute X30 fra Hundvåg til Forus. Dette er en strekning mange bruker til og fra jobb. (Foto: Fredrik Refvem)
Publisert: