Slår til mot hus med alarm

Politiet i Stavanger ber beboere å være ekstra på vakt etter flere innbrudd der det er brukt samme metode.

Publisert: Publisert:

Kristian Johansen i politiet advarer mot en innbruddsbande. Foto: Odd Kristian Stokka

Denne artikkelen er over 11 år gammel

Etterforskningsleder Kristian Johansen i Rogaland politidistrikt sier at de ser sammenheng mellom minst fire innbrudd mellom 22. september og 2. oktober.

– Det er ni-ti innbrudd som ligner, men sammenhengen er klarest mellom disse fire, sier Johansen. Han sier det er grunn til å tro at det er flere menn som samarbeider.

Tre menn

Under ett av innbruddene ble gjerningsmennene observert, og da dreide det seg om tre menn.

Johansen beskriver innbruddene slik:

– Det er stort sett eneboliger som ligger avsides til, eller godt skjermet for innsyn. Det virker som tyvene tar seg god tid, på å observere og når de bryter seg inn.

Fjerner listverket

– Metoden de bruker er å fjerne listverket på kjellervinduer eller vinduer i 1. etasje. De tar med seg ting som er lette å bære, som bærbare datamaskiner, mobiltelefoner, mp3-spillere, smykker og sølvtøy, sier Johansen.

– Vi ser også at de aller fleste husene de slår til mot, har alarm installert — og at innbruddene skjer på dagtid, mens folk er på jobb. Vår oppfordring til folk er å ha alarmen på også på dagtid, og ikke bare i helgene, sier Johansen.

Han har også en annen oppfordring til folk:

– Hvis biler med utenlandske skilter kjører formålsløst rundt i nabolaget, vil vi gjerne ha tips, så vi kan få sjekket saken ut.

Publisert: