Må betale straffeskatt for orgelpiper og skriftestol

Orgelpiper, kirkeklokker, skriftestol og annet inventar for en halv million kroner ble importert til Norge av St. Svithun katolske menighet i Stavanger, uten at de betalte moms. Nå må kirka betale straffeskatt.

St. Svithun katolske menighet skulle betalt 500.000 kroner i moms.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Kirkeinventaret som ble importert uten å betale moms for, er verdsatt til to millioner kroner, og det skulle vært betalt 500.000 kroner i moms for innførselen av kirkeklokkene, kirkebenkene, orgelpipene, skriftestolen og annet kirkeinventar. Det er konklusjonen fra Tollvesenet, skriver avisa Vårt Land.

Pusset opp og kjøpte nytt

Stavangers katolske kirke kjøpte inventaret i utlandet i forbindelse med oppussingen av kirka i 2011–2012.

– Jeg er veldig glad for at saken har kommet til en avslutning og konklusjon. Våre antakelser om at det ikke var betalt toll og at varene var feildeklarert var riktige. Det var utgangspunktet for min forgjengers mistanke og årsaken til at vi tok tak og gjorde det vi kunne for å rydde opp, sier sokneprest i Stavanger-menigheten, Sigurd Markussen, til avisa Vårt Land.

Stavangers katolske kirke kjøpte inventaret i utlandet i forbindelse med oppussingen av kirka i 2011–2012.

Siden menigheten selv kom til Tollvesenet og bidro til å løse saken, har de fått redusert straffegebyret med om lag 25.000 kroner. Samlet må menigheten betale tilbake 625.000 kroner, noe menigheten opplyser til Vårt Land at de vil gjøre. Beløpet er inkludert saksomkostninger og straffegebyr.

Tidligere sokneprest i St. Svithun, Reidar Voith, har ikke ønsket å la seg intervjue av Vårt Land. Soknepresten som virket under byggearbeidene er syk og kan ikke intervjues.

Publisert: