Politiet jakter flere gjerningspersoner etter overfallsvoldtekt

STAVANGER: Store ressurser i Sør-Vest politidistrikt etterforsker saken hvor en kvinne i slutten av 20-årene skal ha blitt gruppevoldtatt i Stavanger sentrum.

I dette smauet ved Øvre Holmegate skal en kvinne i slutten av 20-årene ha blitt voldtatt natt til søndag. Politiet ber personer som kan ha sett noe uvanlig i området om å ta kontakt.
 • Cornelius Munkvik
  Cornelius Munkvik
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Den anmeldte voldtekten skal ha skjedd i et smau opp fra Øvre Holmegate natt til søndag. Politiadvokat Stian Eskeland sier til Aftenbladet at politiet har en formening om akkurat når overfallsvoldtekten skal ha skjedd.

LES OGSÅ: Politiet ber om tips etter overfallsvoldtekt

- I frykt for å gå glipp av relevante tips velger vi likevel å gå bredt ut og si at den skjedde en gang mellom klokka 01.00 og 05.00. Vi er interessert i å komme i kontakt med mennesker som kan ha sett noe som de har reagert på i området rundt Øvre Holmegate. Vi vet at fornærmede har vært i kontakt med personer både før og etter det anmeldte overgrepet, sier Eskeland til Aftenbladet.

Fikk hjelp

Blant annet skal den fornærmede kvinnen, som er bosatt i Rogaland, ha vært i kontakt med en annen kvinne før den anmeldte voldtekten.

- Hun lånte vitnets mobiltelefon, sier Eskeland.

Les også

Tina-saken: Serievoldtektsmann trekkes inn i Tina-saken

Les også

Dømt til åtte års fengsel for å ha voldtatt nabojenta

Politiadvokaten opplyser videre at politiet ønsker å komme i kontakt med personene som hjalp fornærmede etter overfallet.

- Vi vet at flere kvinner hjalp fornærmede bort til en taxi, sier Eskeland.

Bredt ut

Politiadvokaten opplyser at kvinnen har vært på voldtektsmottaket. Flere etterforskere og krimteknikere jobber mandag morgen med saken, som politiet ser svært alvorlig på.

Tidlig mandag morgen var krimteknikere i området hvor den anmeldte voldtekten skal ha skjedd.

Ifølge Eskeland har politiet opplysninger om at det er minst to gjerningspersoner. Kvinnen har gitt signalement på begge disse personene, men på nåværende tidspunkt vil ikke politiet gå ut med dette.

Les også

Skjenket og forgrep seg på 14-åring

- Etter hvert kan det godt tenkes at vi går ut med signalement, men ikke nå. Nå går vi bredt ut fordi en aldri på forhånd kan vite hvilken informasjon som kan være relevant i en slik sak, sier politiadvokaten.

Kan ha fulgt henne

Videre sier Eskeland at politiet nå gjennomgår overvåkningsbilder fra en større del av sentrum.

- Vi vet hvilken rute fornærmede har gått, sier han.

Eskeland ønsker foreløpig ikke å si om fornærmede besøkte uteplasser den aktuelle kvelden/natten og i tilfellet hvilke. På nåværende tidspunkt ønsker han heller ikke å si om kvinnen ble utsatt for ytterligere vold eller trusler i tillegg til voldtekten.

En teori politiet jobber med er at gjerningspersonene kan ha fulgt etter fornærmede. Dette er noe som kan ha blitt fanget opp på overvåkningsbilder.

- Dette kan vi ikke utelukke, sier Eskeland.

Flere vitneavhør

Klokken 15.00 mandag ettermiddag opplyser politiadvokaten at politiet har avhørt 5 vitner i saken. Kvinnene som hjalp fornærmede til en taxi etter den anmeldte overfallsvoldtekten har imidlertid ikke meldt seg.

Eskeland sier til Aftenbladet at politiet nå innskrenker tidsrommet som er av størst interesse.

– Dersom noen har sett noe mistenkelig, noe de har reagert på, i området Øvre og Nedre Holmegate og Kirkegata mellom 02.00 og 04.00 natt til søndag, er vi interessert i å komme i kontakt med dem, sier politiadvokaten.

Han bekrefter overfor Aftenbladet at politiet har mottatt flere tips i saken.

– Vi ønsker foreløpig ikke å si hva disse tipsene inneholder, sier han.

Publisert:
 1. Voldtekt
 2. Sør-Vest politidistrikt
 3. Stavanger sentrum

Mest lest akkurat nå

 1. «Dette ror guttene i land»

 2. Sandnes Ulf holdt lekestue og vant 7–1 (!) i cupen

 3. Cupeventyret på Jæren er over

 4. Denne uka måtte flere ut med 3000 kroner for bruk av et slikt skilt

 5. Rekordmange ble innlagt i juli og august. Og ventelistene øker

 6. Mer skatt til de rike – sosialdemokratiet var ikke dødt likevel