Norges Bank-bygget solgt for 80 mill

Camar Eiendom fikk i bystyret mandag kveld klarsignal for å kjøpe Norges Bank-bygget på Domkirkeplassen for 80 millioner kroner.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Kun MDG, SV og FNB stemte mot salget.

Høyres gruppeleder John Peter Hernes mente prisen på 80 millioner slett ikke er verst i dagens marked.

Les også

Ordføreren håper på restaurant i Norges Bank-bygget

Les også

Ertvaag-familien har lagt inn bud på Norges Bank-bygget

– Dette bygget ble kjøpt av kommunen fordi vi hadde en ide om å bruke dette til kulturformål. Vi har sittet med det lenge, uten å finne den optimale bruken. Det er et vanskelig bygg. Det har vært det for kommunen, og vil være det fortsatt for nye eiere, siden det er fredet både innvendig og utvendig, sa Hernes, som fulgte opp med å skryte av de nye eierne, Camar og Ertvaag-familien.

Langsiktig

– Det har aldri vært snakk om å selge til hva som helst. Eierne er knyttet til byen og er en langsiktig eier med troverdighet fra andre bygg som er pusset opp på en forbilledlig måte, sa Hernes.

Leif Arne Moi Nilsen (Frp) fulgte opp med å si at Norges bank-bygget er et flott bygg.

– Det kommer til å skinne som en sol, sa Moi Nilsen.

Frode Myrhol (FNB) ville vite om Moi Nilsen ikke hadde skiftet syn på salget nå når den nye eier anslår vedlikeholdsbehovet til 30 millioner kroner.

– Selv har representanten anslått dette til 80 millioner, påpekte Myrhol.

– Godt spørsmål. Jeg skal ikke snakke opp dette beløpet nå, var svaret.

– Fornærmelse

Torfinn Ingeborgrud (MDG) mente kommunen selv burde eie bygget.

– Er 80 millioner nok. Vi bør ikke selge det på billigsalg. Spørsmålet er om Domkirkens behov er dekket. Det er ikke nevnt i kontrakten, påpekte Ingeborgrud.

– Billigsalg? Det er nesten en fornærmelse. Det er til markedspris, sa en indignert Per A. Thorbjørnsen (V): Det ble ikke bedre da Eirik Faret Sakariassen fulgte opp med å si at kjøperne har gjort et «røverkjøp».

Desperat eier?

Frode Myrhol (FNB) gikk enda et skritt lenger.

– Det er et velkjent triks i eiendomshandel at man gir korte frister og satser på at eier er desperat. Vi selger nå 20 prosent under takst, mens vi kan tjene mye på å avvente salget til tilstanden er bedre i Stavanger. Hermetikken solgte vi 50 prosent under takst. Jeg kan ikke forstå at vi forvalter innbyggernes midler på denne måten, sa Myrhol.

– Jeg skal være på utkikk når bystyremedlemmer skal selge hus. Da kan jeg gjøre et godt kjøp, avsluttet Myrhol, opprinnelig fra Sunnmøre.

Publisert: