Partisekretæren spurte ikke Eva Kristin Hansen om pendlerbolig

Aps partisekretær Kjersti Stenseng spurte ikke Eva Kristin Hansen om pendlerboligen under bakgrunnssjekken før hun ble stortingspresident.

Partisekretær Kjersti Stenseng fikk jobben med å sjekke om Eva Kristin Hansen var egnet som stortingspresident.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Aps partisekretær Kjersti Stenseng fikk jobben med å sjekke om Eva Kristin Hansen var egnet som stortingspresident. På tross av flere saker om pendlerboliger i pressen, spurte hun ikke om Hansens bosituasjon, skriver Dagens Næringsliv.

Stenseng visste ifølge DN at Eva Kristin Hansen leide et rom hos Trond Giske i Trondheim. Partisekretæren i Ap hadde en samtale med Hansen før en samlet stortingsgruppe i Ap innstilte henne som president 5. oktober. Stenseng bekrefter at hun ikke stilte Hansen spørsmål om bosituasjonen.

– Hansen hadde vært innvalgt på Stortinget siden 2005. Pendlerbolig er et forhold mellom hver enkelt representant og Stortinget, så derfor tok jeg det ikke opp.

– Vi gikk ikke spesifikt inn på hennes bosituasjon, men jeg utfordret henne på om det var forhold som kunne stilles spørsmål ved, sier Stenseng.

I 2014 kjøpte Hansen seg inn i ektemannens bolig i Ski, hvor hun også bodde. Dette er for nært Oslo til å utløse rett på pendlerbolig fra Stortinget. Men i perioden 2014 til 2017 var hun samtidig folkeregistrert i Trondheim, der hun leide en hybel av Trond Giske, og hun fikk derfor gratis pendlerbolig i Oslo.

Publisert: