Tvungen evakuering på Bore

Politiet så seg nå nødt til å gå i gang med en tvungen evakuering av festivaldeltakerne på Bore lørdag kveld.

Publisert:

Denne gjengen ble evakuert fra festivalområdet på Bore. De har fått utdelt ulltepper på samfunnshuset, og er ved godt mot. Fra venstre: Håvard Mehti, Bodil Lande, Anne-Lise Rislå Stangeland, Tjoffa Oftedal, Martin Pakvis, Anna Fjeld, Henning Fredriksen, Gury Oftedal og Silvia Hermez. Foto: Fredrik Revem

bilde 3.JPG

— Vi frykter at de store festivalteltene skal bli tatt av vinden og skape en fare for liv og helse. Derfor ser vi oss nå nødt til å foreta en tvungen evakuering av festivaldeltakerne, sier operasjonsleder i Rogaland Politidistrikt, Henning Andersen, til Aftenbladet.

Andersen melder om at det fortsatt er veldig sterk vind på Bore.

— Vi har fullt fokus på det som skjer på Bore og på Viste nå. På Viste har vi brukbar kontroll, men på Bore har vi fortsatt en jobb å gjøre, sier Andersen.

Og fortsetter:

— Vi har ikke fått inn meldinger om personskader på Bore. Men vi frykter at de store stokkene som holder festivalteltene opp, kan bli tatt av vinden. Det er derfor vi nå evakueres alle. Og alle blir loset inn og gjennom Bore samfunnshus, sier Andersen.

— Hvordan er situasjonen ellers i distriktet?

— Vi har fått inn mange meldinger om materielle skader og trær som har veltet, men akkurat nå må vi prioritere liv og helse, sier Andersen.

Klokken 23.38 melder politiet på Twitter at nødetatene har avsluttet på Bore.

Publisert: