Billettsurr etter Lufthansa-stans

Magne Vikse ble booket om da det ble kjent at Lufthansa legger ned sin Frankfurt-rute fra Sola. Problemet er bare at den nye avgangen lander i Frankfurt først etter at flyet hans til USA har tatt av.

Publisert: Publisert:

lufthansa ring2.jpg Foto: Skjermdump

  • Janne Håland
    Journalist
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Magne Vikse på Randaberg skal i februar og mars til Karibien sammen med kona. De booket derfor billetter med Lufthansa til Miami fra Sola.

— Grunnen til at vi valgte Lufthansa var for å få bare ett stopp på turen, altså i Frankfurt, sier Vikse.

Da Lufthansa bekreftet at de legger ned ruten mellom Stavanger og Frankfurt fra 25. oktober, fikk Vikse og kona nye billetter til Miami. Den nye ruten går via Oslo, og deretter videre til Frankfurt, hvor flyet til Miami går fra.

Aftenbladet har fått se billettinformasjonen som ble sendt Vikse på epost torsdag morgen, hvor det står at flyet fra Oslo til Frankfurtskal lande klokken 11.45. Problemet er at flyet til Miami går fra Frankfurt klokken 10 samme dag. I eposten understrekes det dessuten at reisende til USA bør være på flyplassen minst to timer før avreise på grunn av strengere sikkerhetskontroll enn til andre land.

Fikk ikke avbestille

Da Vikse kontaktet flyselskapettorsdag, så også de at ikke var mulig for Vikse og kona å rekke flyvningen til USA. Likevel har de fortsatt den samme reiseruten.

— Jeg ville helst avbestille og lete etter billetter med et annet flyselskap, men fikk beskjed om at vi ikke kunne kansellere billetten før om tidligst en uke. Hvis jeg skulle avbestilt i dag, fikk jeg beskjed om at jeg bare ville få drivstofftilleggene og skattene igjen. Hvorfor, vet jeg ikke, sier Vikse.

Da han spurte om det fantes alternative ruter, kom Lufthansa opp med Sola - Gardermoen - München - Frankfurt - Miami. Den ruten medførte to timer ekstra flytid.

LES OGSÅ:

Les også

Dette er mulighetene for de som har bestilt Lufthansa-tur

— For oss som er pensjonister ville vi gjerne hatt noe mer reisevennlig, i tillegg til at vi gjerne vil være sikre på at vi ikke mister bagasjen før vi skal videre med cruiseskipet. Sist vi dro til USA stod bagasjen igjen i Frankfurt, sier Vikse.

Fylplassen i Frankfurt er en av Europas travleste flyplasser og et svært viktig knutepunkt for reiser videre ut i verden. Nå har Lufthansa bestemt seg for å kutte ruten mellom Frankfurt og Stavanger fra 25. oktober, og det har medført problemer for noen av de reisende. Foto: LISI NIESNER / NTB Scanpix

Han sier at han gjerne kunne sovet over en natt i Frankfurt på turen vestover. Returreisen er andre påskedag, og han er redd for at mange flyvninger vil bli fullbooket. Vikse hadde derfor ønsket å få avbestille turen og lete etter nye billetter så snart som mulig.— Det er klart det er litt frustrerende. Jeg hadde forventet mer romslighet og hjelpsomhet fra flyselskapet, sier Vikse, som legger til at han kommer til å savne Frankfurt-ruten fra Sola.

- Gjort en feil

Når Aftenbladet kontakter Lufthansa, innrømmer de at det er gjort en tabbe i ombookingen og at Vikse ikke fikk riktig informasjon om sine muligheter da han ringte kundeservice.

— Vi vil kontakte ham og kona for å unnskylde for feilen vi har gjort. De er selvfølgelig også velkomne til å kontakte kundeservice på nytt for å booke om flyvningen gratis eller refundere billettutgiftene, skriver Lufthansas kommunikasjonsdirektør i Europa, Martin Riecken i en epost.

Selskapet tilbyr også ekteparet en gratis hotellnatt i Frankfurt hvis de skulle ønske å reise en dag før avreise til Miami.

— Vi tilbyr alle passasjerer som blir påvirket av våre rutenedleggelser fra Stavanger å booke om billettene sine. Vi prøver å imøtekomme alle kunders ønsker, skriver han videre.

Fredag ettermiddag opplyser Magne Vikse at han har fått avbestille sin billett med full refusjon.

— Hvis jeg skulle oppgradere måtte jeg betale både endringsgebyr og prisdifferansen mellom to klasser, skriver han i en epost.

LES OGSÅ:

Publisert:

Les også

  1. - Lufthansa-stopp er en alvorlig svekkelse for regionen

  2. Et tap for regionen

  3. Lufthansa skylder på Houston-ruten

  1. Randaberg