Finn din nærmeste trimpark i finværet

Sola skinner fra klar himmel. Perfekt vær for å legge treningen utendørs.

Publisert: Publisert:

170615Anja05.jpg

  • Andreas Askildsen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel
  • Savner du en trimpark på kartet? [Tips oss](mailto:andreas.askildsen@aftenbladet.no?Subject=Oversikt%20over%20 trimparker) for å gjøre kartet mer komplett!
    De siste årene har flere av kommunene i distriktet fått utendørs trimparker. Her finner du styrketreningsapparater der du bruker din egen kroppsvekt som motstand. Trimparkene varierer i størrelse og utrustning, men felles for dem alle er at du kan gjøre en rekke ulike øvelser.

Ulikt utrustet

Enkelte av parkene, som Tufteparken ved Stokkavatnet, er utelukkende basert på apparater egnet for øvelser som armhevinger, sit ups, push ups og human flag.

Andre parker, som trimparken ved Åsen-løypa i Sola, har apparater som klatretau, roapparat, apparat for armrotering, lufttråkker og pull down. I kartet øverst i artikkelen har vi plottet inn sju av trimparkene i distriktet. I tillegg har vi plottet inn to gule punkt — dette er trimparker som er planlagt å stå ferdig i løpet av våren 2016.

Passer for alle

Nylig ble den nye Tufteparken ved Stokkavatnet åpnet. Jørgen Øvrebø har vært en viktig pådriver for å få parken på plass.

— Det er en treningspark for egenvektstrening og dette er en treningsform jeg elsker. Den passer for unge og eldre, uansett treningsgrunnlag. Kom og tren, oppfordrer Øvrebø.

Slik kan du trene

I videoen nedenfor viser Øvrebø deg øvelser du kan gjøre i Tufteparken. Øvelsene er av ulik vanskelighetsgrad.

Armhevinger av ulik vanskelighetsgrad

Trippel bar: Pull ups, muscle up

Ribbevegg: Human flag

Parallell bar: Dips

Monkey bar: Mageøvelser

Mental mestring

Publisert: