Disse skal sitte i styret i Fornybar AS

Styret for investeringsselskapet Fornybar AS er klart. Professor Klaus Mohn er blant medlemmene.

Publisert: Publisert:

Professor Klaus Mohn er styremedlem i Fornybar AS. Foto: Kristian Jacobsen

 • Siv Helen Kvalvåg
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Fornybar AS skal investere i selskaper og fond som bidrar til klimagassreduksjon. Selskapet får til sammen 400 millioner kroner til investering og drift i 2018.

Styret vil lede arbeidet med å få selskapet operativt i løpet av 2018. Fra tidligere er det kjent at selskapet skal lokaliseres til Stavanger-regionen.

Styret består av følgende medlemmer:

 • Widar Salbuvik (Østfold), styreleder
 • Klaus Mohn (Rogaland), styremedlem
 • Jannicke Hilland (Hordaland), styremedlem
 • Egil Herman Sjursen (Hordaland), styremedlem
 • Katharina Ringen Asting (Akershus), styremedlem

Les også:

Les også

Regjeringen trosser Bergen-anbefaling – gir fornybarfondet til Stavanger

Les også

Fornybarfondet: - En solskinnsdag for Stavanger-regionen

Om styremedlemmene

Widar Salbuvik, som er utdannet siviløkonom, er daglig leder i Moss Industri- og næringsforening. Han sitter i styret i flere selskaper, blant annet i Entra ASA, HitecVision AS og Kings Bay AS. Han har tidligere vært styreleder i Argentum og gikk nylig ut av styret i Oslo Børs.

Klaus Mohn er professor i økonomi ved Universitetet i Stavanger, han har tidligere erfaring som sjefsøkonom i Statoil og er oppnevnt i regjeringens utvalg om klimarisiko og betydningen for norsk økonomi.

Jannicke Hilland, er utdannet sivilingeniør og har vært konsernsjef i BKK AS siden 2015. Hun har mange års erfaring fra blant annet Statoil og Hydro. Hun sitter i styrene i Energi Norge og Bergen Næringsråd. 

Egil Herman Sjursen har hovedfag i sosialøkonomi fra Universitetet i Bergen. Han er i dag partner og administrerende direktør i Holberg Fondsforvaltning AS. Sjursen er nå blant annet styreleder i Stiftelsen Universitetsforskning Bergen, i Stiftelsen Musikkselskapet Harmonien og Janus Holding AS.

Katharina Ringen Asting driver i dag et eget rådgivingsselskap med fokus på innovasjon og teknologisk utvikling. Hun er sivilingeniør av utdannelse og har i tillegg en MBA fra USA. Hun er styremedlem i DNB Private Equity ASA.

Les også:

Les også

Det hemmelige spillet om fornybarfondet: Kan bli opptil 15 milliarder større etter møtet i Stavanger

Les også

Forus og Stavanger kjemper om fornybarfondet

Utålmodige politikere

Politikerne på Rogalandsbenken er glade for at styret nå er på plass. Slik kommenterer de det i en pressemelding:

– Vi er flere som har vært utålmodige på komme i gang, og særlig etter at det tidligere i år ble bestemt at fondet skulle legges til vår region. Jeg er veldig glad for at styret nå er klart, slik at selskapet kan bli operativt raskest mulig. Det er litt tidlig julegave dette, sier Tina Bru i Høyre.

Tina Bru, H Foto: Jarle Aasland

– For Venstre har Fornybar AS vært tenkt som et viktig virkemiddel for å få ned klimagassutslippene og Rogaland Venstre vil spille inn den videre utviklingen av selskapet som ett av de temaene som bør drøftes i regjeringsforhandlingene på nyåret. Skal vi lykkes i miljøpolitikken må næringslivet være med og Fornybar AS vil kunne bli en viktig brikke i omstillingen vi skal gjennom, sier Iselin Nybø i Venstre.

Iselin Nybø, V Foto: Jarle Aasland

- Selskapet i seg selv er viktig og riktig for å kunne møte vår tid største utfordring, nemlig de store klimautfordringene verden står overfor. Jeg er også glad for signalene regjeringen sender om at de vil trappe opp bevilgningene til selskapet i lys av virksomheten og investeringsmulighetene selskapet står overfor i fremtiden, sier Olaug Bollestad i KrF.

Olaug Bollestad, KrF Foto: Siv Dolmen / siv dolmen

- Stavanger-regionen har god kunnskap og kompetanse innen energi og finans og jeg er glad de nå kan komme i gang. Fondet bidrar til lokale arbeidsplasser og vil hjelpe selskaper og gründere med gode ideer som kutter klimagassutslipp og bidrar til teknologiutvikling med å finansiere prosjektene sine i en utviklingsfase. Selv om navnet er Fornybar AS vil det kunne investere i alle næringer, også olje og gass, sier Atle Simonsen i Frp.

Atle Simonsen, Frp Foto: Jan Inge Haga

Les også:

Publisert:

Les også

 1. Oljeanalytiker er spent på hva fornybarfondet vil få til i Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. Ingebrigtsen gjør narr av Warholm-utspill

 2. Den kommende Røde Kors-presidenten har alltid en plan. Da sønnen fikk skallen splintret på Utøya, hadde hun 27.

 3. Familie følte seg forgiftet – hadde spist sønnens hasjbrownies

 4. Viking-helten fortsatt taus om fremtiden: – Vil ikke tenke på det nå

 5. City Bistro legger ned etter 33 år: - Det er trist, men vi ser ingen annen utvei

 6. Bil begynte å brenne under kjøring på fylkesvei 44

 1. Fornybarfondet AS
 2. Økonomi
 3. Klaus Mohn
 4. Energi