Slutter etter 20 år som varaordfører

Bjørg Tysdal Moe (64) har varslet nominasjonskomiteen i KrF om at hun ikke stiller til valg neste høst.

Sentrumsveteranene Bjørg Tysdal Moe (KrF) og Per A. Thorbjørnsen (V) slutter begge i Stavanger-politikken. Ordfører Christine Sagen Helgø (H) er fortsatt i tenkeboksen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

– Jeg sitter akkurat og skal sende mitt svar til nominasjonskomiteen. Det blir nei fra meg denne gangen. 20 år som varaordfører får være nok, sier Tysdal Moe.

Les også

KrF får nøkkelrolle i Nye Stavanger

Les også

Lokale KrF-topper ønsker ikke å felle regjeringen

Les også

Rennesøybonde kan bli varaordførar i Nye Stavanger

– Ville du tatt en periode til hvis du kjempet om å rykke ett trinn opp?

– Nei. Det var ikke sånn ment. Jeg hadde aldri trodd, da jeg gikk inn i politikken, at jeg skulle være varaordfører i Stavanger i 20 år. Det har vært en fabelaktig mulighet og en veldig spennende jobb, sier Tysdal Moe.

– Var det en vanskelig avgjørelse?

– Nei. Det var enkelt. Jeg har sagt fra til nominasjonskomiteen de to siste gangene at de også måtte snakke med andre. Stavanger KrF har nå flere kandidater som kan ta over.

– Tenker du da på Inge Takle Mæstad, som nylig ble valgt til leder for nye Stavanger KrF, eller er det folk fra Rennesøy og Finnøy du tenker på?

– Jeg tenker på Inge, Kristin (Bruns) , Henrik (Halleland) og Jostein (Eiane). De to siste har jo også erfaring som ordfører, fra henholdsvis Finnøy og Rennesøy, sier Bjørg Tysdal Moe.

Venstreveteran Per A. Thorbjørnsen har alt for lengst sagt at denne perioden blir hans siste. Når Bjørg Tysdal Moe har kommet til samme konklusjon, og ordfører Christine Sagen Helgø fremdeles er i tenkeboksen, betyr det blankere ark enn på lenge i rådhuset og muligheter for at nye politiske konstellasjoner.

Sentrum har «alltid» vært på vippen i Stavanger, og der det aldri har vært særlig tvil om hvilken side Thorbjørnsen og Tysdal Moe ville velge, vil de nye kostene i sentrum garantert få friere fra begge sider av det politiske spekter.

Publisert: