Se pressekonferansen: Ordførerne på Nord-Jæren presenterte nye korona-tiltak

Ordførerne fra Sola, Sandnes, Randaberg og Stavanger samt fylkesordføreren presenterte nye tiltak for Nord-Jæren på en pressekonferanse fra Stavanger rådhus. Aftenbladet sendte direkte.

Publisert: Publisert:
 • Rolf Frøyland
iconDenne artikkelen er 80 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun innledet med å si at de har hatt mye møtevirksomhet de siste dagene og at de i dag besluttet - før pressekonferansen til statsministeren - å gå til det skritt å gi barnehage- og skoletilbud for helse- og samfunnskritisk personell, men at alle andre oppfordres til ikke å bruke barnehage eller skole.

– Det er viktig å unngå mange er samlet på en plass, av hensyn til spedning i samfunnet og til de sårbare personene. Også tiltak om å stenge svømmehaller, kino og idrettsanlegg og forby alle arrangementer for over 50 personer, sa Nessa Nordtun.

– Vi lager færre sosiale møteplasser for å hindre smitten i gå så fritt. Vi begrenser skoler, restauranter, idrettshaller og så videre. Vi står samlet og alle må dra dette i lag og jobbe sammen, sa Sandnes-ordfører Stanley Wirak, som også viste til det regjeringen presenterer under en pressekonferanse på samme tid.

Disse tilbudene/stedene skal stenges/opphøre inntil videre: barnehager, skoler, høyskoler, universiteter og andre utdanningsinstitusjoner, kulturarrangementer, idrettsarrangementer, organisert idrettsaktiviteter innendørs, alle serveringssteder i utebransjen (med unntak av spisesteder og kantiner der gjestene kan holde minst 1 meters avstand til hverandre. Buffet tillates ikke), treningssentre, frisører, hudpleie, massasje, kroppspleie, tatovering/piercing, svømmehaller og badeanlegg.

Tiltakene gjelder fra 12. mars klokken 18.00 og gjelder i første omgang til 26. mars.

– VI har allerede bestemt at vi skal stenge skolebyggene vår for undervisning fra torsdag. De fleste er sendt hjem i dag. Viktig å presisere at det vil være undervisning digitalt og at elevene må gjøre skolearbeid, sa fylkesordfører Marianne Chesak.

– Vi vil opprette alle rutebussene, men med informasjon om at folk må holde avstand.

Hun la til at Rogaland er fylket med høyest smittetetthet - og at det derfor er ekstra viktig at vi gjennomfører såpass drastiske tiltak nå.

Alle ordførerne var opptatte av å kalle dette for en dugnad blant befolkningen.

– Vi hadde bestemt oss for flere av disse tiltakene før regjeringens pressekonferanse, sa Nessa Nordtun.

– Nå handler det først og fremst om å ivareta liv og helse, sa Wirak.

Se hele sendingen i videovinduet i toppen av artikkelen.

Les også

Siste nytt om koronaviruset

Les også

DIREKTE NÅ: Se Erna Solbergs pressekonferanse

Publisert:
 1. Mye glede, men også litt kritikk mot Rajas nye kulturpakke

 2. – Håper dette gir en god avslutning for elevene

 3. – Lojale, men ikke underdanige

 4. Slik markerer Atlantic gjenåpningen

 5. Bru og Sevland i krisemøte om ONS

 6. Nå kan du besøke dine kjære inne på sykehjemmet

 1. Korona-viruset
 2. Stavanger
 3. Nord-Jæren
 4. Sandnes
 5. Randaberg