Nye minstekrav for leger og psykologer

Leger som studerer på ulike steder, skal kunne mer av det samme når de er ferdig utdannet, ifølge nye retningslinjer. Det samme gjelder andre helseutdanninger.

Nyutdannede leger skal heretter ha mer lik sluttkompetanse, uavhengig av hvor de har studert. Regjeringen har laget nye retningslinjer for en rekke helseutdanninger, blant annet for leger, psykologer, tannleger, optikere og farmasøyter.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Regjeringen har laget nye minstekrav til sluttkompetanse for en rekke utdanninger. Fram til nå har det vært krav til temaer studentene skal igjennom i løpet av studiene. Det har ført til at det har vært forskjeller i hva kandidatene kan når de skal ut i arbeidslivet, ifølge en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Pasienter, kommuner og sykehus har fått være med på å påvirke retningslinjene om sluttkompetanse og dermed fått mer innflytelse i det faglige innholdet på utdanningene, ifølge departementet.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) opplyser at retningslinjene i framtiden skal kunne endres i takt med utviklingen av ny teknologi eller behandlingsmetoder.

I tillegg til legestudier er det laget nye retningslinjer for audiografer, barnevernspedagoger, bioingeniører, ergoterapeuter, fysioterapeuter, farmasøyter, kliniske ernæringsfysiologer, optikere, ortopediingeniører, psykologer, radiografer, sosionomer, sykepleiere, tannleger, tannpleiere, tannteknikere og vernepleiere. Retningslinjene for paramedisin skal snart være klare.

Les også

 1. Millionsatsing skal gjøre studenter mer aktive i undervisningen

 2. 5 millioner kroner ekstra til Universitetet i Stavanger

 3. Lav arbeidsledighet blant folk med mastergrad

 4. Regjeringens eksperter anbefaler legeutdanning i Stavanger

Publisert:
 1. Kunnskapsdepartementet
 2. Utdanning
 3. Iselin Nybø
 4. studier

Mest lest akkurat nå

 1. Pøbel takker Haaland for påminnelse og svarer på veggen i grisebingen

 2. De var et av Norges største rockeband. Så raknet det.

 3. Du skal lete lenge etter en bedre grillopplevelse enn den du får her

 4. Navnet frigitt etter dødsulykke på Sørlandet

 5. Brukte koronastøtte på 6-retters middag

 6. Er Trump i ferd med å miste grepet?