- Å kjøpe biff i Norge er som å spille bingo

– I Norge er storfekjøtt ofte et «biprodukt» av melka, sier Anbjørn Øglænd i Prima Jæren. Nå lover han biff i verdensklasse.

 • Kine Hult
  Kine Hult
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Prima Jæren skal doble produksjonen av angus-kjøtt, og satser på å utnytte flere deler av dyrene. Målet er å utvikle biffkjøtt i verdensklasse.

– I dag blir storfekjøtt enten til biff eller til kjøttdeig. Det finnes få klassifiseringsordninger som sier noe om kvaliteten, og resultatet er at man vanskelig kan vite hva man kjøper når man kjøper oksekjøtt. Man kan få fantastisk kjøtt i det billigste supermarkedet i landet, og det dårligste kjøttet kan havne på den mest krevende restauranten, sier Eyvind Hellstrøm.

Dette er litt av bakgrunnen for at Prima Jæren i løpet av våren vil lansere en ny produktlinje, bestående av ulike produkter fra storferasen Aberdeen angus. Eyvind Hellstrøm og Bocuse d'Or Norge bistår i produktutviklingsprosessen.

– Vi bidrar med vår ekspertise for å utvikle bruk av hele dyret, og å finne anvendelsesområder for de ulike stykningsdelene, sier Hellstrøm.

Det er imidlertid ikke bare restaurantbransjen som skal nyte godt av de nye produktene.

– Vi har som mål å få produktene inn i dagligvarebutikkene, sier prosjektansvarlig Anbjørn Øglend i Prima Jæren AS. Og ambisjonsnivået er det ingenting å si på.

– Vi har ambisjoner om å produsere biff i verdensklasse. Flaggskipet blir anguskjøttet. Nå har vi en produksjon på 600 dyr i året, og dette volumet ønsker vi å doble, sier Øglend, som ikke kan si noe konkret om hvordan prisnivået på de nye produktene vil bli.

– Det vil bli noe dyrere enn dagens produkter, men kvaliteten vil jo være tilsvarende mye bedre. Det gjelder å oppdra forbrukerne, og vise at de har noe igjen for å betale litt mer.

Les også

 1. Gilde: – De er velkomne etter

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

 2. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

 3. Veton Berisha etter hat tricket: – Serie­gull med Viking ville vært det største

 4. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

 5. Da det var trøbbel med skoene i «Skal vi danse», visste hun at løsningen lå i Hillevåg

 6. Mia Gundersen og Espen Hana er aller best når de får skuldrene ned, puppene opp og herjer med seg selv