To matpriser til Rogaland - se hele Det norske måltid-finalen

Matprodusenter fra Rogaland tok hjem to matpriser under finalen av Det norske måltid.

  • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

I Det norske måltid kåres de beste produktene fra mat- og drikkeprodusentene i Norge. Etter seks delfinaler, var det duket for finale på Clarion Hotel Energy i Stavanger fredag kveld.

Fire av de 39 finalistene var fra Rogaland, og det ble knivet om utmerkelser innen blant annet sjømat, kjøtt, meieriprodukter, øl og sider.

En av de første vinnerne som ble utropt, var musserende eplemost fra Grønvik Gard på Fister. En glad Elisabeth Grønvik mottok prisen.

Også i fjor vant Grønvik Gard pris for sin eplemost.

Elisabeth Grønvik mottok prisen på vegne av Grønvik Gard.

Se utdelingen av prisen:

Domstein AS jublet for sin pris.

Domstein AS i Stavanger vant også pris for sin langeloin brettpakket som den eneste andre lokale prisvinneren.

Morten Schakenda vant hedersprisen. Han var ansatt ved Gastronomisk institutt i Stavanger i åtte år, hvorav han var leder ved instituttet i de siste to. Han debuterte på kokkelandslaget i 1997, og driver nå bakeri i Lom.

Se Domstein vinne prisen:

Les også

UTDELINGEN I FJOR: Fem matpriser til Rogaland i Det norske måltid

Alle vinnerne

Årets sider: Vinner: Edel sider 12%, Åkre AS, Ullensvang kommune i Hordaland

Årets øl: Vinner: Rødskjegg, Hogna Brygg fra Midtre Gauldal kommune i Trøndelag.

Årets det grønne - naturell: Vinner: Cerisa Delikatesse potet fra Hesnes Gartneri Da fra Grimstad kommune i Aust Agder

Årets det grønne - foredlet - Vinner: Musserende eplemost av eple Karin Schneider - Grønvik Gard, Rogaland

Årets bakst - Vinner: Skjenning fra Røra Bakeri AS, Nord-Trøndelag

Årets kjøtt - Vinner: Rørosviddas Perle, Mørbrad av reinsdyrkalv, Rørosrein as, Sør-Trøndelag

Årets kjøtt - foredlet - Vinner: Slegge, Ask Gård Foredling, Buskerud

Årets sjømat - foredlet - Vinner: Dybviks Loin utvannet, Jakob & Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal

Årets sjømat - oppdrett - Vinner: Fersk Ishavsrøyefilet, Sigerfjord Fisk AS, Nordland

Årets sjømat - villfanget - Vinner: Langeloins brettpakket, Domstein Sjømat AS avd. Stavanger, Rogaland

Årets ost - Vinner: Munkeby, Munkeby Mariakloster, Nord-Trøndelag

Årets meieriprodukt - foredlet - Vinner: Solbær-iskrem, fra Reins Kloster AS, Sør Trøndelag

Årets godbit - Vinner: DUGA byggkorn – hele, fra DUGA AS, Østfold

Årets forsprang, designtjenester - Vinner: Jakob & Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal

Årets matspire - Vinner: Slegge, Ask Gård Foredling, Buskerud

Matkanalen - vinner av reklameplass - Vinner: Slegge, Ask Gård Foredling, Buskerud

Det norske måltids hederspris - Vinner: Morten Schakenda

PS: Videostreamen var dessverre nede da prisene for årets sider, årets øl og årets det grønne - naturell ble delt ut.

Les også

  1. Toppkokker skal kåre Norges beste mat

Publisert:
  1. Mat og drikke
  2. Stavanger

Mest lest akkurat nå

  1. Privatetterforsker Roald Bernt­sens hef­tige liv: – Gullet var fjernet fra kremerte

  2. Skamslått Borgli vil gå nye runder om huset i Oalsgata

  3. Testet positivt? Dette gjør du

  4. – Trist for supporterne

  5. Her er historien bak «Rogalands eldste turnering»

  6. Konen var skeptisk da de ringte fra «Mesternes mester»: – Hun hadde aldri sett meg grine før