To matpriser til Rogaland - se hele Det norske måltid-finalen
Matprodusenter fra Rogaland tok hjem to matpriser under finalen av Det norske måltid.

I Det norske måltid kåres de beste produktene fra mat- og drikkeprodusentene i Norge. Etter seks delfinaler, var det duket for finale på Clarion Hotel Energy i Stavanger fredag kveld.
Fire av de 39 finalistene var fra Rogaland, og det ble knivet om utmerkelser innen blant annet sjømat, kjøtt, meieriprodukter, øl og sider.
En av de første vinnerne som ble utropt, var musserende eplemost fra Grønvik Gard på Fister. En glad Elisabeth Grønvik mottok prisen.
Også i fjor vant Grønvik Gard pris for sin eplemost.
Se utdelingen av prisen:
Domstein AS i Stavanger vant også pris for sin langeloin brettpakket som den eneste andre lokale prisvinneren.
Morten Schakenda vant hedersprisen. Han var ansatt ved Gastronomisk institutt i Stavanger i åtte år, hvorav han var leder ved instituttet i de siste to. Han debuterte på kokkelandslaget i 1997, og driver nå bakeri i Lom.
Se Domstein vinne prisen:
UTDELINGEN I FJOR: Fem matpriser til Rogaland i Det norske måltid
Alle vinnerne
Årets sider: Vinner: Edel sider 12%, Åkre AS, Ullensvang kommune i Hordaland
Årets øl: Vinner: Rødskjegg, Hogna Brygg fra Midtre Gauldal kommune i Trøndelag.
Årets det grønne - naturell: Vinner: Cerisa Delikatesse potet fra Hesnes Gartneri Da fra Grimstad kommune i Aust Agder
Årets det grønne - foredlet - Vinner: Musserende eplemost av eple Karin Schneider - Grønvik Gard, Rogaland
Årets bakst - Vinner: Skjenning fra Røra Bakeri AS, Nord-Trøndelag
Årets kjøtt - Vinner: Rørosviddas Perle, Mørbrad av reinsdyrkalv, Rørosrein as, Sør-Trøndelag
Årets kjøtt - foredlet - Vinner: Slegge, Ask Gård Foredling, Buskerud
Årets sjømat - foredlet - Vinner: Dybviks Loin utvannet, Jakob & Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal
Årets sjømat - oppdrett - Vinner: Fersk Ishavsrøyefilet, Sigerfjord Fisk AS, Nordland
Årets sjømat - villfanget - Vinner: Langeloins brettpakket, Domstein Sjømat AS avd. Stavanger, Rogaland
Årets ost - Vinner: Munkeby, Munkeby Mariakloster, Nord-Trøndelag
Årets meieriprodukt - foredlet - Vinner: Solbær-iskrem, fra Reins Kloster AS, Sør Trøndelag
Årets godbit - Vinner: DUGA byggkorn – hele, fra DUGA AS, Østfold
Årets forsprang, designtjenester - Vinner: Jakob & Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal
Årets matspire - Vinner: Slegge, Ask Gård Foredling, Buskerud
Matkanalen - vinner av reklameplass - Vinner: Slegge, Ask Gård Foredling, Buskerud
Det norske måltids hederspris - Vinner: Morten Schakenda
PS: Videostreamen var dessverre nede da prisene for årets sider, årets øl og årets det grønne - naturell ble delt ut.