Vil ikke etablere flere VTA-stillinger

Ti personer står i dag på venteliste til en VTA-stilling, men det regnes ikke som venteliste fordi de går fort inn i sirkulasjonen, ifølge representant Sissel Stenberg (Frp).

Det fins flere ordninger som får personer med funksjonsnedsettelse i arbeid. Emily Ann Riedel fikk jobb hos Scandic Forum Hotell gjennom ordningen «Helt med», som hjelper mennesker med funksjonsnedsettelse ut i jobb på en ordinær arbeidsplass.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

I løpet av 2018 fikk Stavanger kommune tildelt 20 nye VTA-plasser da regjeringen økte bevilgningen til ordningen i statsbudsjettet. Hittil i år ble det etablert ytterlige 8 plasser. I tillegg økte kapasiteten i kommunens ordninger med praksisplasser for personer med funksjonsnedsettelse (PFF) med 10 fulltidsplasser.

Rådmannen mener at ventelistene nå er så sterkt redusert at det ikke er behov for å etablere flere stillinger i kommunal regi.

Saken ble tatt til orientering under kommunens oppvekststyre tirsdag. Flertallspartiene (Høyre, Frp, Venstre, Krf, Sp og Pensjonistpartiet) støttet saken, mens opposisjonen ved Ap og SV var kritisk.

LES OGSÅ:

Les også

Gir utviklingshemmede vanlig jobb

Les også

Emily er helt med i fast jobb

Les også

Emily fikk drømmejobb i Stavanger - hylles av Erna Solberg

– Dette er en veldig positiv sak. Ti personer står i dag på venteliste til en VTA-stilling, men det regnes ikke som venteliste fordi de går fort inn i sirkulasjonen, sa Sissel Stenberg (Frp).

Ifølge Attende har de som nå mottar tilbud om VTA-plass kun ventet noen få uker etter de søkte om plass, står det i sakspapirene.

Edle Songe-Møller (SV) stilte spørsmål til at det ikke skal opprettes flere VTA-plasser så lenge det er folk på venteliste. Linda Krüger (Ap) sa seg enig, og vil etablere enda flere stillinger.

Publisert: