Storm på vei mot Rogaland

Det ventes onsdag full storm langs kysten og vindkast opp mot 25-30 m/s innover land i Rogaland.

 • NTB
 • Janne Hagen
  journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Onsdag formiddag ventes vestlig full storm utsatte steder på kysten av Rogaland. Vindkast på 25–30 m/s innover land, ifølge Meteorologisk institutt, som har sendt enda et OBS-varsel.

I Kvassheim havn onsdag formiddag slår bølgene over moloen og vannstanden går allerede over kaikanten.

Her kan du sjekke vannstand for Stavanger.

I ettermiddag dreier vinden nordvest og minker til sterk kuling. Fra onsdag ettermiddag blir det vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene på grunn av sterk vind og snøfokk.

Les også:

 • Her kan du følge med på været ved Lindesnes fyr.

Fra torsdag morgen blir det roligere vær igjen. Fase A varsel: Torsdag er det ventet høy vannstand ved flo om formiddagen, det kan komme 60–75 cm over verdiene gitt i tidevannstabellen. Estimert returverdi for slike høyder på stormflo er 10–20 år. Mer informasjon om tidevann og vannstand finnes på sehavniva.no

Det ventes både storm og høy vannstand i Rogaland de neste timene. Her fra springfloa i 2013. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.

– Onsdag ettermiddag dreier vinden nordvest og minker til sterk kuling. Fra onsdag ettermiddag lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene på grunn av sterk vind og snøfokk, opplyser instituttet.

I både Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane vil vannet komme opp i 60-75 centimeter over verdiene gitt i tidevannstabellene ved flo torsdag formiddag. Dette skjer statistisk sett med 10-20 års mellomrom.

Les også:

Det er også sendt ut OBS-varsel om høy vannstand i Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Agder, Telemark og Buskerud. I disse fylkene er det ventet at vannstanden kan bli opp til en meter høyere enn verdiene oppgitt i tidevannstabellene, men da tidlig om morgenen og tidlig på ettermiddagen.

Publisert:
 1. Meteorologisk institutt
 2. Vær

Mest lest akkurat nå

 1. Sandnes kommune trapper ikke ned koronaberedskapen fra mandag

 2. Slik blir bompengesatsene på ny E39

 3. – Endelig tror folk på min historie

 4. Knut Arild Hareide inn­rømmer sine «unn­latelses­synder». Nå for­later han riks­politikken

 5. Hovden Høyfjellshotell skal sannsynligvis rives

 6. Anbefaler at samfunnet gjenåpner rundt månedsskiftet september/oktober