«Stortinget å di»: Ny TV-serie med politikertoppene på Aftenbladet.no

Kokkekunst, romantikk og kriminelle erkjennelser: Se Rogalands heteste politikere slå seg løs i Aftenbladets nye valgserie.

 • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:

I nett-TV-serien «Stortinget å di» viser Rogalands ni fremste toppkandidater sider av seg selv du sjelden eller aldri har sett før.

Alle episodene blir tilgjengelige onsdag 11. august klokken 12.

Topptungt

Følgende stortingskandidater er med:

 • Geir Pollestad (Sp)
 • Ulrikke Torgersen (MDG)
 • Olaug Bollestad (KrF)
 • Roy Steffensen (Frp)
 • Mímir Kristjánsson (Rødt)
 • Iselin Nybø (V)
 • Tina Bru (H)
 • Ingrid Fiskaa (SV)
 • Hadia Tajik (Ap).

Ni episoder

En politiker ankommer i paraglider (!). Plutselig kjennes det som om vinden har snudd. Uforklarlig blir hun modig og sårbar på samme tid, lukker øynene og synger en popballade Sondre Justad ville vært stolt av.

En stortingsprofil tar med Aftenbladet på skogs- og fisketur, hopper i vannet og viser sine kokketalenter. I episoden erkjennes et multippelt lovbrudd som politiet ikke ble særlig imponert over.

Under en straffesparkkonkurranse koker det plutselig over for stortingspolitikeren som fyrer løs mot Aftenbladet – i Bryne-drakt.

En av Rogalands største politikerprofiler forteller om det brutale møtet med pandemien for sin gründervirksomhet. I episoden tas Aftenbladet på sengen når kandidaten blir utfordret til å få mest mulig «likes» i sosiale medier og gjør Aftenbladets reporter til hovedperson. Strikken tøyes såpass langt at VG og Medier24 ringer for å finne ut hva i alle dager som foregår.

«Stortinget å di» får Zlatko Tripic-sangen framført på fotballpub av en toppkandidat som ikke vil bli partileder – fordi han «så vidt» klarer å passe på seg selv.

Et regjeringsmedlem avslører at tilbudet om å bli statsråd kom såpass bardus på at hun trodde det var tull i mange dager etterpå.

En regjeringskollega tar Aftenbladet med på Nord-Europas største spiselige tak for en, ja, nokså romantisk lunsj. Her oppstår også full forvirring over hva en joint egentlig er.

Du får også møte en kandidat som vet hva en joint er – og som tror hun kunne blitt en utmerket statsminister.

En toppolitiker gjør comeback som journalist og kupper deler av intervjuet for anledningen.

Samtlige kandidater blir sendt ut i konkurranse mot sine motstandere. De må også ta stilling til 20 kjappe påstander om alt fra politikerlønninger til matretten som har fått en kultstatus i Stavanger-området: «Halvt horn ost skinka piffi varmt (HHOSPV).»

PS! Mímir Kristjánsson var med på å etablere supportergjengen Viking Oslo i 2015 sammen med Aftenblad-reporter Geir Søndeland, som skrev Zlatko Tripic-sangen i 2018.

Alle episodene blir tilgjengelige fra onsdag 11. august klokken 12:

Hadia Tajik (Ap)

Olaug Bollestad (KrF)

Mimir Kristjansson (R)

Geir Pollestad (Sp)

Roy Steffensen (Frp)

Tina Bru (H)

Iselin Nybø (V)

Ulrikke Torgersen (MDG)

Ingrid Fiskaa (SV)

Publisert:

Stortingsvalget 2021

 1. Miljø­partienes gode olje­plan 2025

 2. Lekkasjene tyder på tynn suppe

 3. Mellom barken og Vedum – fiasko for Støre?

 4. Unio ut med kravliste til regjeringsmakkerne Støre og Vedum

 5. Sonderingene fortsetter med forsterket mannskap

 6. Har kristelighet, mangler folke­lig­het

 1. Stortingsvalget 2021
 2. Stortingsvalget 2021
 3. Politikk
 4. Hadia Tajik
 5. Arbeiderpartiet (Ap)