Nå tilbyr også Stavanger vaksine til 16- og 17-åringer

For en mest mulig effektiv vaksinering, skal denne aldersgruppen få tilbud om vaksine på skolen, melder Stavanger kommune.

Illustrasjonsfoto.
  • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 100 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Forrige uke meldte Aftenbladet at flere kommuner i distriktet vårt skal kalle inn 16- og 17-åringer til koronavaksinasjon. Dette er i tråd med Folkehelseinstituttets råd.

Tirsdag opplyser Stavanger kommune at de nå vil tilby 16- og 17-åringer vaksinering på de videregående skolene. De som ikke går på skole, vil få tilbud om å vaksinere seg i vaksinesenter Forum Expo.

Oppstart i uke 36

Vaksinesenteret tar sikte på å starte opp vaksinering av 16-17-åringer i uke 36. For en mest mulig effektiv vaksinering, skal denne aldersgruppen få tilbud om vaksine på skolen. Det vil få informasjon om hvordan gjennomføringen vil foregå på skolenes hjemmesider, skriver kommunen på egne nettsider.

Vaksinetilbudet går til alle som er født i 2004 og 2005 som går på videregående skole i Stavanger, uavhengig av hjemkommune.

Unge som ikke har fylt 16 år, må ha samtykke fra begge foresatte før de kan få vaksinen.

8-12 uker mellom dosene

16- og 17-åringene anbefales et intervall på 8-12 uker mellom vaksinedosene. Det er fordi unge har svært god immunrespons på vaksinen og vil ha god beskyttelse etter første dose.

Stavanger kommune er i rute med massevaksineringen. Alle over 18 år som ønsker vaksine skal ha fått dose 2 innen uke 37. Det er fortsatt mulig å komme på drop-in alle hverdager for dose 1.

Få i aldersgruppen blir alvorlig syke, men det er en del smitte blant dem. Vaksinering av denne aldersgruppen vil derfor redusere smittespredningen i samfunnet, skriver kommunen.

Publisert:

Korona-viruset

  1. Munnbind på bussen – men ikke på julebordet: – Det er en logisk forklaring

  2. Omikronsmittede i Oslo har milde symptomer

  3. Flere helsearbeidere har vaksinert seg etter kommunens grep

  4. – Skolene kan utsette skoleball dersom det er mye smitte

  5. Kraftig skjerping av koronatiltakene

  6. Disse korona­reglene gjelder nå

  1. Korona-viruset
  2. Koronaviruset
  3. Stavanger kommune