Disse får ledervervene i Stavanger-politikken

Forhandlingene er i havn. I dag presenterte påtroppende ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) den nye retningen for Stavanger.

 • Kristian Oftedal Kvendseth
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Folkeaksjonen nei til mer bompenger, Miljøpartiet de grønne, Rødt og SV er klare til å ta makten i Stavanger.

– Partiene har forhandlet seg frem til et solid politisk fundament som skal legges til grunn for politikken som føres de neste fire årene. Det er derfor en stor glede for de samarbeidende partiene å kunne presentere historiens første politiske plattform for Nye Stavanger, står det i pressemeldingen som ble sendt ut mandag morgen.

 • Se pressekonferansen i videovinduet øverst.

På pressekonferansen som startet i byparken klokken 12.00 ble det klart at disse får lederposisjonene i det nye bystyret:

 • Kari Nessa Nordtun (Ap) blir ordfører.
 • Dagny Hausken (Sp) blir varaordfører.
 • Frode Myrhol (FNB) blir leder for utvalg for samfunnsutvikling. Han får med seg en nestleder fra Ap.
 • Eirik Faret Sakariassen (SV) blir leder for utvalg for oppvekst og utdanning. Daria Maria Johnsen (MDG) blir nestleder.
 • Mímir Kristjánsson (Rødt) blir leder for det nyopprettede utvalget for lønn og arbeid. Dag Mossige (Ap) blir etter alt å dømme nestleder.
 • Rune Askeland (MDG) blir leder for utvalg for miljø og utbygging. Nestleder skal komme fra Ap.

De to siste kommunalutvalgene skal ledes av folk fra Ap, som endelig bestemmer seg på medlemsmøte torsdag. Alt tyder på at Sølvi Ona Gjul fra Rennesøy Ap blir leder for utvalg for velferd og helse. Kjersti Dybvig (Rødt)blir nestleder her. Arnt-Heikki Steinbakk (Ap) blir trolig leder for utvalg for kultur, idrett og samfunnsdialog. Her er det Bjarne Kvadsheim (Sp) som blir nestleder.

Hvem som skal sitte i kommunalutvalget er også viktig. Med KrF med på et valgteknisk samarbeid, får posisjonen i alt 6 av 9 plasser. KrF skal ha den ene. De fem gjenværende går naturlig nok til ordfører og varaordfører, Dag Mossige (Ap), Frode Myrhol (FNB) og Daria Maria Johnsen (MDG). Eirik Faret Sakariassen (SV ) blir første vara.

 • Mindre bompenger og cruiseskipene ut av Vågen. Slik blir Stavanger de neste fire årene.
Publisert:
 1. Pressekonferanse
 2. Kari Nessa Nordtun
 3. Kommunevalg 2019

Mest lest akkurat nå

 1. Årsmøtet kastet Danielsen – Moi Nilsen overtar

 2. – Me må ha lengre varsel. Nå blir det bare kaos

 3. Professor la seg flat etter upassende meldinger

 4. Løpsk traktor knuste kjøkken på Tasta

 5. Folk for­tjener bedre og sanne svar fra en olje- og energi­minister midt i en strøm­krise

 6. Prinsessen i sitt første statsråd – fikk feministisk bursdagsgave