Stavanger kommune vil at alle som kommer fra Østerrike skal i karantene

Folkehelseinstituttet (FHI) har til nå kun anbefalt hjemmekarantene for folk som har besøkt området Tyrol i Østerrike. Tirsdag kveld ber Stavanger kommune alle som kommer fra Østerrike generelt om å gå i karantene.

Stavanger Kommune utvider karantenekriteriene .
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det opplyser smittevernoverlege i Stavanger kommune, Runar Johannessen, til Aftenbladet.

Smittetester avslører stadig flere positive tester fra mennesker som har vært andre steder i Østerrike enn Tyrol. Derfor utvider Stavanger karanteneanbefalingen til å gjelde hele landet. Stavanger kommune anbefaler nå at alle som har vært på reise i Østerrike også bør holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst.

– Vi har allerede utvidet testingen til å dekke hele Østerrike, nå gjør vi det samme med karantenen, sier Johannessen.

FHI anbefaler per tirsdag kveld hjemmekarantene for folk som har besøkt følgende land og områder: Hubei-provinsen i Kina, Iran, Sør-Korea, Italia og Østerrike: Tyrol.

Stavanger kommune vil informere FHI om deres nye rutiner tirsdag kveld.

Karantenerådet fra FHI om å holde seg hjemme i 14 dager om du har vært i områder med vedvarende koronasmitte har tilbakevirkende kraft. Hvis du eksempelvis kom hjem fra utsatte områder for 10 dager siden, skal du holde deg hjemme de neste fire dagene.

Smittevernoverlege i Stavanger, Runar Johannessen i etteretningsmodus. Johannessen jobber nå med å kartlegge smitten i Stavanger.
Les også

Kvinne og mann fra Sola har fått påvist koronavirus

Hjemmekarantene anbefales for:

  • Nærkontakt til bekreftet tilfelle, det vil si de som har hatt nær kontakt med et bekreftet tilfelle, inkludert de som bor sammen med bekreftet tilfelle. 
  • Helsepersonell som er husstandsmedlemmer til mistenkte tilfeller, inntil svar på laboratorieprøve foreligger
  • Karantene gjelder også for alle personer som har vært i områder med utbredt spredning av koronavirus. Det betyr at alle som har vært i områder med utbredt spredning skal holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst, uavhengig av om de har symptomer eller ikke.

Hjemmekarantene omfatter å:

  • ikke gå på jobb eller skole
  • unngå reiser
  • ikke ta offentlig transport
  • unngå andre steder der man lett kommer nær andre
  • unngå nær kontakt med andre
Publisert: