Kan bli 25 grader i pinsen - ikke én sky i sikte

Ingen skyer så langt øyet kan se og utsikter for 20–25 grader i vårt distrikt i pinsen. Bare mulige tåkedotter fra Nordsjøen på kveldene kan true en absolutt drømmepinse.

Fra pinsen for sju år siden.
 • Tommas Torgersen Skretting
  Tommas Torgersen Skretting
  Leder Lokal, Aftenbladet
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Været ser veldig bra ut både for fredag, lørdag, søndag og mandag i Sør-Rogaland, oppsummerer statsmeteorolog Steinar Skare ved Metorologisk institutt i Bergen.

Da denne artikkelen ble skrevet (12.00 fredag) opererte Skare med en temperatur i Stavanger på 15,5 grader. Forklaringen var en nokså kjølig natt. Men allerede klokken 15 ventet meteorologen 18 grader i Stavanger. Litt lengre inn fra kysten, som i Sauda, kan man vente seg 20–22 grader allerede fredag. Senere i pinsehelgen ventes det opp mot 22 grader i Stavanger og tilsvarende plasser, opp mot 25 i innlandet.

– Det er en sannsynlighet for tåkeskyer mot kveld og natt på kysten, ettersom det er tåketendenser i Nordsjøn, men denne sannsynligheten er ikke så stor, sier Skare.

Vinden for hele perioden vil være svak i form av bris i skiftende retninger, avhengig av når på døgnet vi studerer.

– Vi venter få eller ingen skyer hele helgen.

Skare ringer raskt opp igjen for å minne om to hensyn man må ta alvorlig midt i all gleden over godværet. UV-stråling og rasfare:

– Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet melder at UV-strålingen er høy, helt opp i «sterk» i områder der det fremdeles ligger snø. Det betyr at det er helt nødvendig å beskytte seg mot strålingen.

Og når vi først er inne på snø, kanskje for siste gang denne våren, nevner Skare at det også er fornuftig og å sjekke skredvarsel for fjellområdet du har tenkt å oppholde deg i her. I fjellet i vårt distrikt er snøskredfaren nå moderat.

Publisert:
 1. Vær
 2. Stavanger
 3. Pinse
 4. Stråling

Mest lest akkurat nå

 1. Glatte veier: Brøyter og strør på spreng

 2. Skisenteret har brukt 356.000 kroner på å produsere kunstsnø. Sånn ser det ut nå

 3. 781 nye koronasmittede på Nord-Jæren

 4. Kun to elever igjen i klasserommet - resten er hjemme med korona

 5. Fascinerande dokumentar om verdas vakraste gut

 6. Slik angriper Viking den rekordtidlige sesongstarten