Kan bli 25 grader i pinsen - ikke én sky i sikte

Ingen skyer så langt øyet kan se og utsikter for 20–25 grader i vårt distrikt i pinsen. Bare mulige tåkedotter fra Nordsjøen på kveldene kan true en absolutt drømmepinse.

Publisert: Publisert:

Fra pinsen for sju år siden. Foto: Kristian Jacobsen

 • Tommas Torgersen Skretting
  journalist

– Været ser veldig bra ut både for fredag, lørdag, søndag og mandag i Sør-Rogaland, oppsummerer statsmeteorolog Steinar Skare ved Metorologisk institutt i Bergen.

Da denne artikkelen ble skrevet (12.00 fredag) opererte Skare med en temperatur i Stavanger på 15,5 grader. Forklaringen var en nokså kjølig natt. Men allerede klokken 15 ventet meteorologen 18 grader i Stavanger. Litt lengre inn fra kysten, som i Sauda, kan man vente seg 20–22 grader allerede fredag. Senere i pinsehelgen ventes det opp mot 22 grader i Stavanger og tilsvarende plasser, opp mot 25 i innlandet.

– Det er en sannsynlighet for tåkeskyer mot kveld og natt på kysten, ettersom det er tåketendenser i Nordsjøn, men denne sannsynligheten er ikke så stor, sier Skare.

Vinden for hele perioden vil være svak i form av bris i skiftende retninger, avhengig av når på døgnet vi studerer.

– Vi venter få eller ingen skyer hele helgen.

Skare ringer raskt opp igjen for å minne om to hensyn man må ta alvorlig midt i all gleden over godværet. UV-stråling og rasfare:

– Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet melder at UV-strålingen er høy, helt opp i «sterk» i områder der det fremdeles ligger snø. Det betyr at det er helt nødvendig å beskytte seg mot strålingen.

Og når vi først er inne på snø, kanskje for siste gang denne våren, nevner Skare at det også er fornuftig og å sjekke skredvarsel for fjellområdet du har tenkt å oppholde deg i her. I fjellet i vårt distrikt er snøskredfaren nå moderat.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Nå øker smitten i Italias suksessregion. En superspreder får skylden.

 2. Politiet fikk penger til 400 nye stillinger. Samtidig har politidistriktene kuttet bemanningen

 3. Så mye større er risikoen for å bli korona-smittet dersom du reiser utenlands i sommer

 4. Stavanger-ekteparet opplever nå sitt livs verste mareritt. Verdier for 60 millioner forsvant

 5. Dette er Norges mest populære hundenavn

 6. Hotel Norge evakuert etter brann

 1. Vær
 2. Stavanger
 3. Pinse
 4. Stråling