Tre haller åpner for organisert svømming

Stavanger svømmehall, Gamlingen og Kvernevik svømmehall åpner for organisert svømming 2. juni. Idrettslagene må levere en egenerklæring til idrettsavdelingen i kommunen.

I tillegg til Gamlingen åpner Stavanger svømmehall og Kvernevik svømmehall for organisert svømming fra og med tirsdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er 851 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Beredskapsledelsen i Stavanger kommune besluttet 27. mai at svømmeanleggene i kommunen kun åpnes hvis det også blir tillatt å bruke dusjer og garderober. 

Dette skriver Stavanger kommune på sine hjemmesider.

I en pressekonferanse 28. mai varslet regjeringen at garderober og dusjer nå kan åpnes, så lenge 1-metersavstanden kan overholdes.

Åpnes tirsdag

På sine hjemmesider skriver Stavanger kommune at tre svømmehaller åpnes 2. juni. I første omgang gjelder dette Stavanger svømmehall, Gamlingen og Kvernevik svømmehall. Disse åpnes for organisert svømming, basert på behovene til den organiserte idretten.

Les også

Regjeringen foreslår grønn omstillings­pakke på 3,6 milliarder i kjølvannet av korona­pandemien

Les også

Ekspertutvalg om korona: Anbefaler fortsatt «hold nede»-strategi

– Bare den organiserte svømmeidretten tilknyttet svømmealliansen i Stavanger og Olympiatoppen Sørvest (OLT) får bruke svømmehallene, sier fagleder idrett Monika Eie.

Idrettslagene må fylle ut og levere et egenerklæringsskjema på mail til idrettsavdelingen i kommunen. Mer informasjon om dette er sendt idrettslagene på e-post.

Mulig åpning for publikumssvømming

2. mars ble svømmehaller og skolebasseng stengt i hele landet som følge av covid-19-forskriften. Regjeringen har en intensjon om å åpne for publikumssvømming fra 15. juni.

Det skal utarbeides en smittevernveileder som skal legge føringer for hvordan åpningen av svømmeanleggene skal foregå. Mer informasjon om dette kommer senere, skriver kommunen på sine hjemmesider.

Publisert: