Ble tilbudt 300.000 kroner for å huse Cruise

Superstjernen har bestemt seg for å bo i et privat hus i Stavanger under innspillingen av «Mission Impossible 6».

Fra 2. til 12. november kommer Preikestolen til å være preget av filmproduksjon. Bildet er tatt på parkeringsplassen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

En kilde Aftenbladet har vært i kontakt med har blitt tilbudt 300.000 kroner for å stille huset sitt til disposisjon for Tom Cruise med følge i 12 dager. Det takket han nei til. Kilden ønsker å være anonym.

I tillegg til pengene ble det lovet at huset skulle være strøkent etter at Cruise og hans følge hadde forlatt det.

Under innspillingen skal Cruise bo i et annet privat hus i Stavanger. Det er ukjent om eieren av dette huset har blitt tilbudt samme avtale som Aftenbladets kilde.

Flyr inn kokker fra England

Produksjonen ønsker å holde seg til sine rutiner, dermed flyr de inn kokker fra England for å ta seg av cateringen.

– Kokkene er en del av teamet. Maten skal lages lokalt med lokale råvarer, men kokkene kommer fra England. Når man har en produksjon som dette, er det et ønske å fjerne alle faktorer som kan bli et potensielt hinder. Rutiner er viktig, sier Per Henry Borch i produksjonsselskapet Truenorth Norway.

Med kontroll på maten, er det dagslys og vær som er den største trusselen for produksjonen.

Les også

STEM HER: Hvilken Tom Cruise-film er best?

– Dagslyset begrenser hvor lange dagene våre blir. Vanligvis har man lange dager når det er flere hundre mennesker i sving i en filmproduksjon. Nå får vi maks 09.00 til 16.00, kanskje enda kortere på grunn av været, sier Borch.

Selv om det er engelskmenn som står for catering, så drypper det jobber på lokalsamfunnet også. Tidligere har det vært nevnt at det er rundt hundre lokale i sving i forbindelse med prosjektet. Borch synes det vanskelig å bruke dette tallet.

– Det er vanskelig å si et tall på hvor mange lokale som bidrar. Noen bidrar i en time, noen jobber nesten døgnet rundt med dette. Det er snakk om minst 4-500 dagsverk, sier Borch.

Tom Cruise.

Dårlig bevart hemmelighet

Torsdag starter riggingen til filminnspilling på Preikestolen. Alle som er involvert i prosjektet har signert en taushetsavtale, og får dermed ikke snakke om navnet på film eller skuespillere.

Les også

Må være tause om storproduksjon på Preikestolen

På tross av at alle involverte har signert taushetserklæring, har det lekket ut at det dreier seg om den sjette «Mission Impossible»-filmen. Den første lekkasjen kom fra Christopher McQuarrie

Ifølge Internet Movie Database (IMDb) er McQuarrie regissør, produsent og manusforfatter for «Mission Impossible 6».

Aftenbladet meldte i juni at skal det spilles inn dramatiske sluttscener med Hollywood-stjernene Tom Cruise, Henry Cavill og Rebecca Ferguson på Preikestolen.

Les også

Setter opp fem Tom Cruise-hus på Preikestolen

Verdens største filmdatabase på nett, IMDb, har notert at «Mission Impossible 6» skal ha premiere 27. juli 2018.

De skriver også at filmen spilles inn i Essex i England, Paris i Frankrike og på Preikestolen i Norge.

Uaktuelt å utsette

Den opprinnelige planen var at innspillingen av filmen skulle blitt gjort allerede i september. Dette har blitt utsatt til november fordi Tom Cruise skadet foten under innspilling av en stuntscene til filmen i London.

Ulykken skjedde da Cruise skulle hoppe mellom to bygninger. Hoppet ble litt for kort, og han traff veggen. Hendelsen er filmet, og man kan se at Cruise prøver å fullføre scenen før smertene tar overhånd.

I sammenstøtet med husveggen i august brakk Cruise ankelen, men er allerede klar for nye stunt på Preikestolen.

– Det går bra, jeg skal filme igjen om et par uker. Takk for alle hilsener, sa Cruise i et intervju med Extratv 18. september.

På grunn av skaden har innspillingen blitt flyttet inn i en periode der man risikerer å møte snø 604 meter over havet. Men uansett hvor vrangt været skulle slå seg, er det liten sjanse for at innspillingen utsettes til våren.

Fra mars til mai vil det være umulig å få tillatelse til å fly helikopter inn i Lysefjorden, på grunn av hekketid for fugler.

Fra 2. til 12. november har produksjonen fått tillatelse til 360 helikopterlandinger ved Preikestolen.

Publisert: