Her er de beste rulleskiløypene

Inspirerer Blink-festivalen deg til å gå på rulleski? Lars Vagle lever og ånder for sporten. Her viser han deg sine beste løyper.

Publisert: Publisert:

-Jeg tror Blink-festivalen, Sesilåmi, Sirdal skimaraton og Birken er arrangementer som inspirerer til å bruke rulleski som treningsform. It-konsulenten Lars Vagle har samlet sine beste rulleskiløyper på nettiden sin: http://turrennportalen.net. Foto: Anders Minge

Denne artikkelen er over fire år gammel

— Her i Rogaland bor vi i et rulleskieldorado som resten av landet burde være misunnelige på, sier Lars Vagle, rulleskientusiast og rennleder i Sirdal skimaraton

Han har samlet sine favorittløyper slik at flere kan få opp øynene opp for favorittsporten hans.

1. Sandnes (Håbet) til Ålgård.

1.Sandnes til aalgaardjpg.jpg Foto: .

— Dette er en fantastisk løype, spesielt for nybegynnere. Lett og helt flat, trygg og god sykkelsti hele veien. Den er 10 kilometer en vei, og du snur bare etter hvor langt du ønsker å gå.

2. Sandnes/Hana til Hommersåk.

2. hana-hommersaak.jpg Foto: .

— Denne løypa som også går på gang og sykkelsti inneholder to slake, lange bakker som gjør at du må ploge litt nedover. Den 18 kilometer lange traseen er veldig populær blant befolkningen i Sandnes. Parker bilen eller sykkelen på Hana, nyt naturen og kos deg.

3. Hafrsfjord Rulleskigruppes vanlige treningstrase

3.hafrsfjord-forus.jpg Foto: .

— Hver torsdag klokken 18 har Hafrsfjord rulleskigruppe i 10 år brukt denne løypa som sin treningsvei. Gruppa er åpen for alle og det er bare til å møte opp. Du begynner ved "Sverd i fjell", cruiser nedover langs Hafrsfjorden og tar bortover Grannessletta. Mot Forus er det fin sykkelsti som egner seg veldig bra til å gå intervaller. Etterpå går vi tilbake til Møllebukta igjen. løypa er 11 kilometer.

4. Rulleskiløyper på Randaberg-Ytre Bø.

4.randaberg.jpg Foto: .

— Jeg starter i Randabergveien og går mot Ytre Bø. Her går jeg i veibanen, men det er så lite biltrafikk at det er helt uproblemtisk. Det kan være litt klatt gjennom Randaberg sentrum, ellers er det fredelig og fint. Ta deg også en tur til Tungenes fyr. Flott asfalt og fin flyt. Løypa er på 18 kilometer.

5. Lett løype ved Voll og Sele

5.voll-sele.jpg Foto: .

— Denne løypa er på bare ni kilometer, men kan lett utvides hvis du ønsker det. Da er det godt å gå fra Voll og videre mot Tjelta og Sola. Det er i hele tatt veldig mange valgmuligheter for rulleski i dette området. Løypa på mitt kart går på fredelig vei med jevn og fin asfalt. Også denne turen er helt uten bakker.

6. Rundløype Forus og Sola.

6.forus-sola.jpg Foto: .

— Denne løypa ligger jo midt i smørøyet for alle dem som jobber på Forus. Selv om det kan kalles ei byløype er den fin og har lange strekk som er gode å gå. Vær forsiktig ved Nordsjøveien, der er det en del trafikk og ikke gang og sykkelsti. Ønsker du en kortere variant, kan løypa deles i to ved å ta inn til Sola sentrum og videre til Åsenveien. Hele turen er på 18 kilometer.

7. Rundtur mellom Ganddal og Bryne.

7. ganddal-bryne.jpg Foto: .

— Med sine 28 kilometer er dette den lengste av turene. Veien er trygg som bare det, bare gang og sykkelsti og ingen bakker å snakke om.

8. Hafrsfjord Rundt.

8. Hafsfjordrunden.jpg Foto: .

— Dette er kanskje den mest populære løypa i hele Rogaland. Derfor blir den også brukt som et samlingspunkt for rulleskiløperne. 10 september vil også denne runden bli brukt til et uformelt, gratis rulleskirenn. Løypa er trygg og flat, men ved Snøde er det en nedoverbakke som krever litt ploge-teknikk. For de ferskeste, er det bare til å ta av seg skiene og rusle ned. Løypa er 21 kilometer.

Foruten disse løypene er det et eget rulleskianlegg i Vikeså i Bjerkreim kommune.

Publisert: