Derfor blir teltet mitt nye hjem

Har du noen gang vært så rastløs at du må ut en hel uke og sove i telt hver eneste natt? Ikke jeg heller, men jeg gjør det likevel.

  • Håvard Tanche-larsen Knutsen
Publisert: Publisert:
havard.jpg
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

La oss ta det første først: Dette er ikke en ferie. Jeg har ikke fått grønt lys av min arbeidsgiver til å nyte livets glade dager i skogen, mens flere av mine kolleger må jobbe skjorta av seg.08.30 skal jeg være på plass i redaksjonen, klar for en ny arbeidsdag. Overnattingene ute er høyst frivillig.

Les også:

Les også

Håvard skal kombinere jobb og teltliv

Jeg er ingen turekspert, absolutt ikke. Jeg liker å gå på turer, men ofte blir det satt litt for store mål. I stedet for å nyte naturen, ta det rolig og sette pris den friske fjellufta, velger jeg å gå lengst mulig, gjerne raskest mulig også.

Mens jeg har jobbet med dette prosjektet har jeg stadig fått høre at turen du skal ut på ikke trenger å være en lang og omfattende ekspedisjon. Altfor ofte tar jeg meg i å planlegge nettopp disse ekspedisjonene.

Naturen rett utenfor stuedøra er en perle som stadig blir oversett. Her synder jeg også.

Naturen rett utenfor stuedøra er en perle som stadig blir oversett. Her synder jeg også. Jeg har vandret Ryfylke— og Setesdalsheiene på kryss og tvers, sommer og vinter - men antall ganger jeg har besøkt Store Stokkavatn kan jeg telle på én hånd.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

På Storevatn sør for Storsteinen, på vei til Grautheller i Ryfylkeheiene i slutten av april. Både sommer og vinter pleier jeg å overnatte på turisthyttene. Nå skal jeg sove i telt, det har jeg mye mindre erfaring med.

Derfor er det turene i nærmiljøet ditt vi nå vil vise deg, og det er nettopp disse turene jeg gjerne ønsker å oppdage selv. Turene vil være varierte, det skal være noe for alle. For de gamle, unge, for barnefamilien eller den single.

2015 er friluftlivets år. Det er i år det er min tur, din tur, barnas tur og naboens tur. Om starten går fra en turisthytte eller Langgata i Sandnes spiller ingen rolle. Som en fyr i Turistforeningen sa til meg:

— Det er ingen tur som bare er din, det er en million turer der ute som er dine.

Så da er det bare å gå ut og finne dem.

Publisert: