Slik kan du gå rundt i fremtidens Stavanger

Om kort tid vil du kunne gå rundt i de fremtidige bygatene. Men du må bruke 3D-briller.

Publisert: Publisert:

Ordfører Christine Sagen Helgø prøver ut byen på en ny møte. her er hun på vei gjennom Havneringen. Foto: Stein Halvor Jupskås

Denne artikkelen er over fire år gammel

Under presentasjonen i formannskapssalen tirsdag fikk politikerne ta i bruk et splitternytt presentasjonsverktøy. Med såkalte virtual reality-briller og en stor skjerm kan seeren bevege seg rundt i byen og se hvordan den nye planen vil ta seg ut i virkeligheten.

Sjøsyk

— Uff. Jeg blir litt uvel av dette. Det minner om å være sjøsyk, sa en lattermild ordfører Christine Sagen Helgø (H) da hun var først ute med nyvinningen.

Kommunalråd Per A. Thorbjørnsen (V) mistet nesten balansen da han braste inn i noen imaginære bord utenfor Burger King.

LES OGSÅ:

Les også

- Du ser litt gal ut, men det går fint noen timer

Les også

Dette kan bli nye Stavanger stasjon

Les også

Nå blir du talt om du går gjennom sentrum

Les også

Me må knusa egg viss me vil fortetta ved kollektivknutepunkt

Det nye utstyret skal etter planen flyttes til Sølvberget der publikum også kan ta en "tur" rundt i byen. Tanken er at det de ser skal gi dem bedre grunnlag for å gi egne innspill i prosessen. Foreløpig er det kun laget en testmodell over Stavanger sentrum for å vise hvordan dette fungerer.

Med egne øyne

Senere når planen kommer på høring vil det være mulig å få prøve brillene i en ny og enda bedre modell der man også ser planforslaget.

— Meg bekjent er det ingen andre norske byer som har prøvd et liknende formidlingsverktøy, sier prosjektleder Tor Brynjar Welander.

Kommunen har laget et virtuelt Stavanger sentrum i 3D som du kan vandre i med hjelp av såkalte virtual reality-briller. Med VR-briller får du opplevelsen av å gå rundt i en framtidsvirkelighet og en helt ny følelse av hvordan det faktisk vil bli seende ut.

Barn og unge

Spesielt for barn og unge vil dette være en ny og spennende måte å bli kjent med et planforslag på.

Publisert: