177 passasjerer Kjos-fast i Malaga

Norwegian manglet crew til flyet som skulle gå fra Malaga til Sola 06.30 tirsdag morgen. Passasjerene står fast i Malaga frem til 21.45.

Familien er trøtt etter å ha stått opp klokka tre. Kristine Monsen, Martine Monsen Berge, Jan Rune Berge, Ingrid Monsen Berge.
 • Lars Hjalmarsson
  Lars Hjalmarsson
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Passasjerene gikk om bord i flyet i god tro i dag morges, men etter at avgangen ble utsatt to ganger, fattet de misstanke om at noe var galt.

– Det var diskusjoner i cockpiten. Det viste seg at de ikke hadde noe crew. Nå har vi fått beskjed om at flyet skal gå 20.15 i kveld, men jeg har mine tvil om at det skjer, sier Jan Rune Berge.

Klokken 20.45 har flyet fortsatt ikke lettet. Ny tid nå er 21.45, ifølge Avinor.

Berge er på vei hjem fra ferie med familien. Sammen med to barn på seks og to år dro han fra feriestedet klokka 03.00 for å rekke flyet.

– Det er ikke bare å bare, men når avgangen er utsatt til i kveld så er vi egentlig heldige. Vi har mulighet til å dra tilbake til feriestedet, det er ikke alle som har det, sier Berge.

Syk pilot

Det er booket 177 passasjerer på flighten. Norwegian forteller at forsinkelsen skyldes sykdom.

– Forsinkelsen skyldes at det plutselig oppstod sykdom hos en av pilotene. Vi gjør alt vi kan for å få passasjerene avsted til den oppsatte tiden i kveld. Vi beklager forsinkelsen ovenfor de reisende, skriver presseansvarlig i Norwegian, Daniel Kirchhoff i en mail til Aftenbladet.

Han kan fortelle at stemningen på flyplassen er god, til tross for det som har skjedd.

– Det er kanskje sånn at det ikke har sunket helt inn enda. Og midt oppi dette vil jeg få skryte litt av Norwegian også, de har vært veldig flinke til å informere, når det først har vært noe informasjon å gi, sier Berge.

Norwegian har hatt en tøff sommer så langt.

Mange kanselleringer

Denne forsinkelsen føyer seg inn i rekken av Norwegianavganger som ikke har gått som normalt i sommer. På mandag ble to Norwegian-flyginger fra Gardermoen kansellert, i tillegg ble tre ankomster kansellert.

En av ankomstene som ble kansellert var et fly fra Oakland utenfor San Francisco. Flyet forlot Oakland som planlagt klokka 19.00 på lørdag, men måtte snu igjen og lande på samme flyplass etter at det ble oppdaget en oljelekkasje.

Passasjerene fikk beskjed om at ny avgang for flyet var mandag morgen, men søndag kveld kom kontrabeskjeden. Passasjerene står fortsatt fast i Oakaland på tredje døgn.

Her hadde Norwegian også problemer med å skaffe hotellovernatting, noe som gjorde at flere av passasjerene måtte overnatte på flyplassen.

Les også

Norwegian-passasjerer strandet i California siden lørdag

Et fly fra Norwegian ble også omdirigert på grunn av jordskjelvet ved Kos på fredag. 181 passasjerer måtte lande på Kreta fredag formiddag, og ble fløyet til Kos 19.30 fredag kveld.

Les også

Norwegian-fly omdirigert til Kreta

Tidligere i fellesferien var også Norwegian i hardt vær da de kansellerte åtte flyvninger torsdag 13. juli. Da oppga de pilotmangel som årsak.

Les også

En rekke Norwegian-flyvninger kansellert – oppgir pilotmangel som årsak

Mandag 7. juli ble 18 Norwegian-avganger avlyst. To av disse 18 var norske avganger. Begge skulle gått fra Oslo.

I går, mandag 24. juli, var flere Norwegian-passasjerer rammet av en kraftig forsinkelse, da avgangen fra Stavanger lufthavn Sola til Alicante ble utsatt fra 11.05 til 17.45.

Publisert:
 1. Fly
 2. Norwegian
 3. Sola

Mest lest akkurat nå

 1. Den mest kunnskapsrike vi kjente

 2. Energisjokket: 7–8 tomatbønder gir opp – andre bytter til fyring med propan

 3. Elsparke­syklist døde etter ulykke – navnet er frigitt

 4. Lillebror er sjefen over storebror: – Jeg får skylden om ting går til helsike

 5. Politikerne vil høre på foreldrene likevel

 6. Lugar med balkong er ikke nok. Flere stiller krav om hva som skjer under dekk