Stjal klær for 200.000 kr. Se de frekke tyvene i aksjon!

Rumenerne hevder de slet med å tigge. Med base på Åros camping i Søgne, kjørte de i stedet fra merkebutikk til merkebutikk og stjal klær.

 • Eivind Kristensen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

I begynnelsen av november i fjor ville et rumensk ektepar søke lykken i Norge. Det viste seg å være vanskelig å klare på lovlig vis, skriver fvn.no.

Ikke fikk de arbeid og ikke fikk de til å tigge, har de forklart. De beste plassene var opptatt av andre som var ute i samme ærend.

Leide hytte

I den ferske dommen fra Kristiansand tingrett kommer det fram at de leide ei hytte på Åros camping i Søgne. Dette skulle bli basen for et tyveriraid mot kjente merkebutikker for klær på Sørlandet og i Rogaland.

Ekteparet forsøkte først alene. Men på Cubus i Lyngdal fattet betjeningen mistanke. De løp etter og kvinnen måtte kaste fra seg posen med 15 bukser.

Så fikk paret med seg to landsmenn fra samme området i Romania. Retten mener de kom til Norge for å bidra til at tyveriene ble gjort på en måte som ikke ble oppdaget.

En femte, ukjent person medvirket også.

Brukte spesialpose

Butikkene ble besøkt midt på lyse dagen. Først gikk et par av rumenerne inn og lot som om de bare kikket. Siden kom de andre inn med en foliert pose som gjorde det mulig å stjele klærne uten at alarmen ble utløst.

Her fyller rumenerne en pose med klær fra KappAhl i Lyngdal. Posen hadde fire lag folie, som hindret at alarmen ble utløst. Foto: Overvåkningskamera/Politiet

Flere poser ble benyttet og rumenerne byttet på å holde vakt, samt å holde klær opp foran dem som fylte posene for å skjule hva som foregikk.

Skulle selges i hjemlandet

Med bil ble tyvegodset fraktet til hytta i Søgne, der det ble fordelt i søppelposer som ble gjort klar for reisen tilbake til Romania. Der skulle de til dels dyre merkeklærne selges, ifølge dommen.

Så lang kom de ikke.

Cubus-butikkene i Lyngdal og Mandal leverte overvåkingsbilder til politiet. De kontaktet campingplasser i distriktet og fikk treff på Åros.

6. desember ble alle de fire pågrepet. I hytta ble det funnet ti sekker med 350 klesplagg til en verdi av over 200.000 kroner.

Samme straff for alle

De fire rumenerne er i alderen 33 til 23. I retten erkjente alle straffskyld for tyverier, men hevdet at de ikke visste eller husket i hvilke butikker de hadde vært.

De mener også at de hadde kommet unna med mindre tyvegods enn det retten til slutt la til grunn.

Kristiansand tingrett har dømt rumenerne for åtte grove tyverier og har landet på samme straff for alle: fengsel i ni måneder, én måned kortere enn aktors påstand.

Butikkene

Dette var butikkene som fikk uønsket besøk. I parentes er verdien på klærne som ble stjålet:

* Dressmann, Lyngdal (8379 kroner)

* Cubus, Lyngdal (5980 kroner)

* KappAhl, Lyngdal (39.820 kroner)

* H&M, Mandal (27.204 kroner)

* Cubus, Mandal (27.500 kroner)

* Image Mandal, (31.063 kroner)

* Match, Sandnes (29.278 kroner)

* Retro i Kristiansand (13.500 kroner)

I tillegg er ble det stjålet klær og gjenstander fra ulike butikker til en verdi av 45.000 kroner.

To av rumenerne dømt til å betale 25.000 i erstatning, for klær som ikke er kommet til rette fra butikken i Sandes, som de robbet sammen med den ukjente femte mannen.

Ekteparet får inndratt sin Mercedes. Dommen er ikke rettskraftig.

Publisert:
 1. Åros Camping
 2. Kristiansand
 3. Kristiansand tingrett
 4. Kappahl
 5. Lyngdal

Mest lest akkurat nå

 1. Kristoffer Joner opplever mye dramatikk i havet utenfor Malta

 2. Sandnes Ulf strålte og klappet sammen

 3. Slår knallhardt tilbake: Gjert Ingebrigtsen mener Vebjørn Rodal er bitter

 4. Mange velger å holde seg hjemme 17. mai

 5. Innbrudd i leilighet i Sola

 6. Sola tapte cupfinalen: – Er litt lei meg akkurat nå