Snart stenger Byhaugtunnelen

Fredag ble det klart: Kruse Smith får oppdraget med å oppgradere Byhaugtunnelen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Den tidligere svært trafikkerte Byhaugtunnelen har etter åpningen av Eiganestunnelen på E39 hatt et kraftig dropp i trafikken. Nå starter arbeidene med å oppgradere tunnelen til dagens standard. Arbeidene skal etter planen starte i november og vil pågå i rundt halvannet år.

Det var fire tilbydere som var interessert i kontrakten. Kruse Smith hadde det laveste tilbudet på i underkant av 116 millioner kroner. Risa hadde det nest laveste tilbudet på 121 millioner kroner. Deretter fulgte Bravida/B&G med et tilbud på drøyt 137 millioner kroner og Mesta med et tilbud på 146 millioner kroner.

TilbyderTilbud
Kruse Smith AS115.999.995
Risa AS121.055.995
Bravida/B&G137.336.852
Mesta146.060.274

– Etter en grundig evaluering og forhandlinger med de fire tilbyderne leverte Kruse Smith AS det beste tilbudet, sier utbyggingsdirektør i Statens vegvesen Kjell Inge Davik i en pressemelding.

Det var fire entreprenører som ble prekvalifisert og etter forhandlinger der pris, kvalitet, ytre miljø, klima og gjennomføring var tema, ble kontrakten tildelt Kruse Smith AS.

– Nå gleder vi oss til å komme i gang. Planen er at arbeidet starter i november, og vil pågå i cirka ett år, sier byggeleder i Statens vegvesen James Cristopher Cormack.

Tunnelen skal oppgraderes til de nye kvalitetskravene for tunneler, og det skal også bygges en nødgjennomgang ned til Eiganestunnelen. I nord mot Tasta skal det bygges en 140 meter lang kulvert, som vil bli en del av friområdet på Tasta. Byhaugtunnelen vil bli stengt i hele anleggsperioden.

Her kan du se tallene for trafikkflyt på noen av punktene til Statens vegvesen i regionen.

Publisert: