Snart stenger Byhaugtunnelen

Fredag ble det klart: Kruse Smith får oppdraget med å oppgradere Byhaugtunnelen.

Publisert: Publisert:

 • Andreas Askildsen
  Frontsjef

Den tidligere svært trafikkerte Byhaugtunnelen har etter åpningen av Eiganestunnelen på E39 hatt et kraftig dropp i trafikken. Nå starter arbeidene med å oppgradere tunnelen til dagens standard. Arbeidene skal etter planen starte i november og vil pågå i rundt halvannet år.

Det var fire tilbydere som var interessert i kontrakten. Kruse Smith hadde det laveste tilbudet på i underkant av 116 millioner kroner. Risa hadde det nest laveste tilbudet på 121 millioner kroner. Deretter fulgte Bravida/B&G med et tilbud på drøyt 137 millioner kroner og Mesta med et tilbud på 146 millioner kroner.

TilbyderTilbud
Kruse Smith AS115.999.995
Risa AS121.055.995
Bravida/B&G137.336.852
Mesta146.060.274

– Etter en grundig evaluering og forhandlinger med de fire tilbyderne leverte Kruse Smith AS det beste tilbudet, sier utbyggingsdirektør i Statens vegvesen Kjell Inge Davik i en pressemelding.

Det var fire entreprenører som ble prekvalifisert og etter forhandlinger der pris, kvalitet, ytre miljø, klima og gjennomføring var tema, ble kontrakten tildelt Kruse Smith AS.

– Nå gleder vi oss til å komme i gang. Planen er at arbeidet starter i november, og vil pågå i cirka ett år, sier byggeleder i Statens vegvesen James Cristopher Cormack.

Tunnelen skal oppgraderes til de nye kvalitetskravene for tunneler, og det skal også bygges en nødgjennomgang ned til Eiganestunnelen. I nord mot Tasta skal det bygges en 140 meter lang kulvert, som vil bli en del av friområdet på Tasta. Byhaugtunnelen vil bli stengt i hele anleggsperioden.

Her kan du se tallene for trafikkflyt på noen av punktene til Statens vegvesen i regionen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. E39: Bjerkreim lover fortsatt kamp mot R2 selv om det betyr forsinkelse

 2. Søppelsyndere avsløres av kamera: 3514 har fått tilsnakk

 3. Familien pusset opp hele huset for 100.000 kroner. Endringen er total.

 4. Folken får uventet hjelp fra regjeringen

 5. SUS er ikke feige!

 6. Måling viser hvem som støtter Trump i Europa

 1. Tunnel
 2. Byhaugtunnelen
 3. Kruse Smith
 4. E39
 5. Statens vegvesen