- Enorm respons om buss

Ragnvald Albretsen er overveldet av responsen etter buss-stuntet, mener han godt har fått illustrert at Kolumbus sitt busstilbud har store feil og mangler.

Publisert: Publisert:

Klokken er blitt 09.17, Albretsen har nådd Lura og venter på rute nummer 3.- Håper jeg rekker lunsj, sier han. Foto: Jon Ingemundsen

  • Elisabeth Risa
    Journalist
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Mitt budskap har vært at rutenettet til Kolumbus fungerer ikke som det skal. Det er ikke et fullgodt alternativ til mange som har planer om å vurderer å reise kollektiv i stedet for å ta egen bil, sier Ragnvald Albretsen, adm. dir i Seabrokers AS.

Les også

- Håper ikke de trekker meg i lønn!

Det var i forrige uke at Seabrokers-sjefen oppfordret folk til å ta bussen — i stedet for bilen. Av annonsen fremkommer det at en slik la bilen stå-aksjon må til for å vise de folkevalgte at den planlagte økningen av bompengesatsen ikke er akseptabel. Målet er å bevise at det blir kaos dersom alle tar bussen.

Kaos ble det. Se video her.

— Utover min egen busstur har vi motatt overveldende mange henvendelser her til kontoret der folk skriver om sine opplevelser med bussrutene, sier Albretsen.

Han håper at samferdselssjefen i fylket tar saken seriøst.

— Den undersøkelsen Kolumbus selv gjorde i går er ikke en gang verdt papiret den står på. Når en spør folk som kommer med en express-buss som går si rute er det nesten som å ta taxi. Du kommer frem, fra a til å. Men greia er at alle bor ikke langs en busstrase, sier Seaborkers-sjefen.

Han legger til at han på sin egen bussreise i dag tidlig igjen opplevde at bussen ville kjøre fra to ungdommer.

Les også

Busselskapet beklager forbikjøring

— De to banket på døra, men bussen ville bare kjøre. Jeg ba selv bussjåføren om å stanse for å ta dem med, sier han.Responsen Seabrokers har fått på e-post dreier seg om alt fra uhøflige sjåfører, busser som kjører forbi, folk som bruker mye lengre tid på å ta buss enn egen bil eller ruter som ikke koorosponderer.

Albretsen rakk møtet sitt som startet 08.00 på Vestre Svanholmen 4 i dag.

— Jeg var gjennomvåt, men det kan jeg ikke skylde på Kolumbus!

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Kiter i god form etter ulykke ved Ølbergstranden

  2. Trafikk­ulykke på E 39 i Kvinesdal – seks personer til sykehus

  3. Turist falt ned skrent ved Kjerag – gikk utenfor merket løype

  4. Northugs advokat reagerer på Raja-utspill

  5. Dansk ekspert: – Smitte­økningen har stanset

  6. Se bildene fra Trolljeger­prøven i Sandnes

  1. Stavanger