Halloween-hærverk flere steder

Både på Sandved og Trones fikk huseiere griset til husene sine etter besøk av hissige snopejegere fredag kveld.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 14 år gammel

Uten knask, ble det knep i stedet. Og vel så det — både egg og spraymaling ble brukt for å grise til hus der de som var ute på Halloween-tur møtte stengte dører.

På Sandved fikk Martin Nilsen folk på døra rundt klokka seks fredag kveld.

— Vi hørte de banket på, men åpnet ikke døra. Jeg synes denne Halloween-feiringa er en ukultur som bare lærer ungene griskhet, og den har jeg rett og slett ikke lyst til å støtte opp om.

Sprayet på husveggen

Litt senere skulle Nilsens kone ut med bosset. Da oppdaget hun at ordet "fuck" var sprayet med store bokstaver på husveggen. Nilsen reagerer kraftig.

— Dette er hærverk, og dette kommer jeg til å reagere på. Vi skal ta bilde av veggen nå, og reiser ned til politistasjonen for å levere en anmeldelse. I tillegg kommer jeg selv til å gå rundt i nabolaget for å finne ut hvem som sto bak dette og ta en prat med foreldrene. Jeg mener de som gjorde dette selv bør komme og fjerne bokstavene, sier han.

Åpnet for alle

I Lysegata på Trones hadde Gunn Ingebrigtsen og hennes familie kjøpt inn snop for kvelden, og delte ut til alle som ringte på.

— Men så må det ha vært noen vi ikke har hørt, kanskje mens vi var på badet med barna eller noe, sier Ingebrigtsen.

Da de kom ut i dag tidlig oppdaget de nemlig at både vinduet og steinhellene utenfor var griset til med knuste egg.

— Dette hadde størknet, og vi har brukt en del tid i dag både med høytrykksspyler og andre metoder for å få vekk eggehviten. Det viste seg nemlig å ikke være så lett.

En dårlig tradisjon

Hun synes det er ille å oppleve slikt så lenge de faktisk åpnet for alle de hørte.

— Nå er tydeligvis dette noe som er kommet for å bli, og derfor er vi jo med og deler ut til de som kommer. Men jeg synes egentlig ikke noe om denne skikken, og våre barn får ikke lov å gå. Min femåring ble invitert til en kamerat der de arrangerte Halloween-fest der de kom med kostymer og hadde det kjekt hjemme i stedet. Dette burde kanskje flere ha begynt med, i stedet for dette at ungene skal gå rundt og tigge.

Ingebrigtsen mener heller flere kunne tatt opp igjen julebukk-tradisjonen i stedet.

— Da gikk jo barna rundt og sang og gjorde det hyggelig for folk, og så takket de for det de fikk tilbake. Jeg synes vi som foreldre burde tenke litt over hva vi vil at barna våre skal være med på. Denne Halloween-feiringa er i hvert fall ikke en god måte å lære barna omtanke for andre, sier hun.

Publisert: