Eidsvåg har solgt Pøbelprosjektet for hemmelig sum

Det kommersielle foretaket Aleris Ungplan & BOI AS har kjøpt Pøbelprosjektet av Eddi Eidsvåg. Kjøpesummen er en godt bevart hemmelighet.

Eddi Eidsvåg skal fortsatt lede Pøbelprosjektet selv om han ikke lenger eier selskapet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

I desember kjøpte det private helse- og omsorgsforetaket Aleris alle aksjene i Pøbelprosjektet AS.

– Dette gjør vi for å sikre den videre driften. Samarbeidet med Aleris vil trygge økonomien og den faglige grunnen til Pøbelprosjektet, sier Eidsvåg.

– Aleris har lang erfaring med barnevernet. Vi blir en naturlig forlengelse av dette arbeidet, legger han til.

Les også:

Les også

Pøbelsjefene kjører luksusbiler

Les også

Pøbelprosjektet invitert til USA

Eidsvåg blir direktør i selskapet og skal ha ansvaret for den faglige delen av driften. Han grunnla Pøbelprosjektet i 1997.

I 2015 hadde Pøbelprosjektet et underskudd på 762.728 kroner. Ved inngangen til 2016 hadde selskapet en negativ egenkapital på 3.655.753 kroner.

Ideelt selskap

– Det har vist seg at vi ikke har greid å drive prosjektet ideelt. Da blir salg en naturlig del av utviklingen. Prosjektet har hele tiden vært avhengig av kommersielle midler for å overleve, sier Eidsvåg.

Prosjektet har i mange år fått offentlig støtte fra blant annet arbeidsdepartementet. I 2015 avviklet Kronprinsparets Fond avtalen med Pøbelprosjektet, over ett år før avtalen utløp.

– Har du noen betenkeligheter med å selge et ideelt prosjekt som har fått offentlig støtte gjennom flere år?

– Nei, det hadde vært mer betenkelig å legge det ned. Da hadde 25 personer mistet jobben og 3500 ungdommer stått uten et tilbud, sier Eidsvåg.

Pøbelprosjektet har frem til nå vært et ideelt AS. At selskapet er «ideelt», betyr at det har vedtekter som sier at det ikke kan tas ut utbytte til eierne og at hvis selskapet opphører skal alle aktiva gå til Røde Kors sitt ungdomsarbeid.

Hemmelig

– Hva fikk du for aksjene?

– Det svarer jeg ikke på. Det er ligger i kontrakten med Aleris at oppgjøret er taushetsbelagt, sier Eidsvåg.

Hva skal pengene brukes til?

– Det det opp til aksjonæren å bestemme. Hva jeg har brukt pengene til, har vel grovt sett ikke du noe med, svarer Eidsvåg.

Heller ikke Aleris vil ut med pris.

– Du må gjerne spørre, men du får ikke noe svar. Vi pleier aldri å oppgi summer når det gjelder kjøp og salg, svarer Erik R. Sandøy, administrerende direktør for Aleris Omsorg Norge.

Les også:

Les også

Pøbelprosjektet vant storkontrakt

I regnskapet fra 2015 er aksjeverdien oppført til 102 kr. pr aksje. Selskapet har bestått av 1000 aksjer. Eidsvåg har siden i fjor vært eneste aksjonær i selskapet. Jone Kristian Sunde solgte sin andel på 40 prosent da han gikk over i ny jobb.

Blir kommersielt

Aleris mener selskapet har gjort en god handel.

– Vi tror det er en god idé å slå sammen disse selskapene slik at vi kan hjelpe flere barn og ungdommer. Vi driver allerede stort innen barnevern. Med et tilbud innen arbeidstrening og utdanning kan vi utvide tilbudet, forklarer Sandøy.

Aleris vil omgjøre selskapet fra et ideelt til et kommersielt AS.

– Vi mener at det er mest ryddig siden resten av selskapet er kommersielt, sier Sandøy.

Han legger til at Aleris vil opprette en stiftelse som skal forvalte et eget fond. Fondet skal støtte ungdommer som ønsker å ta utdannelse eller som vil starte egen bedrift.

Pøbelprosjektet finnes i ni fylker. Målet er å spre det til hele landet.

PØBELPROSJEKTET

  • Pøbelprosjektet jobber for å få unge mennesker, som av ulike grunner står utenfor det etablerte skolesystem og arbeidslivet, ut i jobb eller videreutdanning.
  • Ideolog og initiativtaker: Eddi Eidsvåg. Eidsvåg startet Pøbelprosjektet i 1997 i Eddis Bakeri. I 2007 stiftet han sammen med Arne Husjord, Aleksander Lindbo og Signe Bente Elgan Pøbelprosjektet AS.
  • Blant Pøbelprosjektets støttespillere er privatpersoner, bedrifter, organisasjoner og offentlige institusjoner. Finansiert av private og offentlige midler.
Publisert: