- Du må bruke valglistene aktivt

Søndag leverte Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) sin stemme i valglokalet i Olav Kyrres gate. Hun brukte god tid i avlukket før hun slapp stemmesedlene i valgurnene.

Publisert: Publisert:

Christine Sagen Helgø (47) og sønnen Johannes Helgø (17) levere sine stemmer søndag. Til høyre ektemannen Johan Helgø (46) Foto: Jon Ingemundsen

  • Toralf Sandø
    Økonomijournalist
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

I flere minutter sto hun i avlukket med stemmesedlene for kommunevalget og fylkestingvalget.

Ikke i tvil

— Var du i tvil om hva du skulle stemme?

— Nei. På Høyres liste til kommunevalget i Stavanger er bare de fire første kumulert (oppført to ganger. jour. anm.). Resten av kandidatene står i alfabetisk rekkefølge. Derfor var det viktig å bruke stemmeseddelen for å få inn de kandidatene jeg mener er de rette, sier Christine Sagen Helgø til Aftenbladet etter at hun avga stemmene sine ved 15-tiden søndag.

— Jeg vil oppfordre alle velgere til å krysse av de kandidatene de vil ha inn i bystyret, legger hun til.

Svakere på siste måling

Stavanger bystyre har 67 representanter. Ved forrige kommunevalg fikk Høyre inn 23 kandidater i bystyret. Det er vel en tredel av representantene. Om partiet vil gjøre et like godt valg nå, gjenstår å se.

I den siste meningsmålingen Aftenbladet fikk gjennomført i perioden 1. til 5. september, viste resultatet at Høyre hadde en oppslutning på 29,4 prosent. Ved kommunevalget i 2011 fikk partiet 34 prosent av stemmene.

Bekymret for deltakelsen

For fire år siden var valgoppslutningen i Stavanger 62,7 prosent. Hva den blir denne gangen, er uvisst, men Sagen Helgø er litt bekymret etter å ha sett antall forhåndsstemmer som er levert.

— Det har vært ganske lave tall for forhåndsstemmingen i Stavanger. Innleverte forhåndsstemmer i år er bare rundt 60 prosent av antall forhåndsstemmer både i 2011 og 2013. Derfor er jeg litt spent på valgoppslutningen, sier ordføreren.

Les også:

Les også

Høyre går mest tilbake i Stavanger

47 år gamle Sagen Helgø kom til valglokalet søndag i følge med ektemannen Johan Helgø (46) og sønnen Johannes Helgø, 17 år og førstegangsvelger. Familien har under valgkampen måttet nøye seg med kvalitetstid fremfor kvantitetstid med mor, kone og ordfører. Også lørdag var det aktiv valgkamp for Christine Sagen Helgø.

Banket på dører

— Lørdag ettermiddag gikk helseminister Bent Høie og jeg på husbesøk på Madla. Det var veldig kjekt, og vi ble godt mottatt. Faktisk var vi hjemme hos en som ikke var klar over at valget var nå søndag og mandag.

Søndag var ordføreren ute i regnværet og møtte velgere som gikk søndagstur ved Mosvannet.

Møter mandag

Mandag har Sagen Helgø flere møter og arrangement. Hun vil også ta en runde til valglokalene i Stavanger sammen med varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF). På kvelden stiller Sagen Helgø på partiets valgvake på Timbuktu Bar & Restaurant i Stavanger sentrum.

— Hva heter Stavanger-ordføreren for perioden 2015 til 2019?

— Det er opp til velgerne, men jeg håper jo at det blir Christine Sagen Helgø, sier ordføreren med samme navn til Aftenbladet.

Les også:

Publisert:

Les også

  1. Dette visste du ikke om ordførerne

  2. Christine har flest venner

  3. Erna lover penger til oljekrisen

  4. 16-åringer i Stavanger: Selvsagt skal vi stemme!

  1. Stavanger