Gjenvalg av fylkesledelsen i Rogaland KrF

Oddny Helen Turøy, Reid Ivar B. Dahl og Mirjam Ydstebø ble i dag gjenvalgt som fylkesledelse for Rogaland KrF for de neste to årene. Anne Kristin Bruns fra Stavanger ble gjenvalgt som leder for Rogaland KrF Kvinner.

2. nestleder Mirjam Ydstebø, fylkesleder Oddny Helen Turøy og 1. nestleder Reid Ivar B. Dahl.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

– Å være fylkesleder i Rogaland har vært og er en fantastisk kjekk oppgave. Jeg har tro på KrFs prosjekt og jeg vil gjøre alt jeg kan for å fortsatt løfte partiet frem mot valget i 2021, sier fylkesleder Oddny Helen Turøy.

– Det er viktig å få frem en tydelig KrF- profil, hvor vi setter enkeltmenneskene i sentrum. I tillegg skal vi gjøre det klart for alle og enhver at KrF er på lag med familien og at vi er bondens venn, sier hun.

Gjenvalg av nestledere

Første nestleder Reid Ivar B. Dahl, 31 år er fra Hå. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Bergen og jobber som spesialrådgiver i økonomiavdelingen til Time kommune.

Som 2. nestleder har fylkesårsmøte gjenvalgt Mirjam Ydstebø, 43 år fra Kvitsøy. Fram til valget i høst var Ydstebø ordfører på Kvitsøy.

Som leder av Rogaland KrFs Kvinnenettverk er Anne Kristin Bruns, 56 år, fra Stavanger gjenvalgt. Bruns er også kommunepolitiker i Stavanger.

Fylkesårsmøtet til Rogaland KrF holdes på Scandic Forus hotell denne helgen. På møtet deltar rundt 130 delegater fra hele fylket.

Fylkesårsmøtet gjorde blant annet disse vedtakene:

  • Partiet ønsker legestudie til Stavanger. I vedtaket heter det at Rogaland KrF støtter Universitetet i Stavanger sitt arbeid for å etablere et fullverdig medisinstudium med rettighet til å tildele doktorgrader.
  • Hjem-jobb-hjem på hurtigbåt og ferje.
  • Jobbe for å sikre foreldre og elevers rett til friskoler. KrF vil at de økonomiske rammevilkårene sikres ved at husleie, avskrivinger og kapitalkostnader blir en del av tilskuddsgrunnlaget. – Skal skolene være reelle alternativ, må de sikres retten til å ansette personer som i liv og virke kan bygge opp om skolens verdigrunnlag, heter det i forslaget.
  • Årsmøtet stiller seg bak miljø-ambisjonane til samferdselsminister Knut Arild Hareide. De mener vern om jordbruksjord, lave utslipp fra trafikken og god tilrettelegging for bruk av kollektivtransport må vektlegges tungt når vei-, båt- og banetilbudet for framtiden skal utvikles.
Publisert: