Bryne gir ikke opp hallprosjektet

Bryne Fotballklubb gir ikke opp sitt hallprosjekt i sameie med Time kommune selv om rådmann Apeland vender tommelen ned.

Publisert: Publisert:

Forhandlingsleder Sverre Heskestad til venstre og Brynes styreleder, Nils Steinsland, mener politikerne i Time bør velge hallprosjekt i samarbeid med Bryne FK. Foto: Egil Ø. Nærland

 • Egil Ø Nærland
  Journalist

– Vi har hele tiden jobbet med prosjektet ut fra bestillingen politikerne kom med i kommunestyremøtet i mai, forteller styreleder i Bryne FK, Nils Steinsland, og forhandlingsleder Sverre Heskestad til Aftenbladet.

De reagerer kraftig på konklusjonen fra administrasjonen og rådmann Trygve Apeland, en konklusjon Aftenbladet omtalte mandag kveld på Aftenbladet.no og i tirsdagens avis.

I korthet er saken slik:

 • Bryne videregående skole og Time kommune har akutt behov for nye idrettshaller.
 • Bryne Fotballklubb tilbyr kommunen sameie på tomt Bryne stadion. Konseptet vil gi garderober i underetasjen, to flater for idrettshaller i første etasje og en flate for fotballhall ca. 40x70 meter over idrettshallene.
 • Prosjektet er i sin helhet kalkulert til vel 93 millioner kroner. Her vil tilskudd fra statlig hold redusere byggherrene sine utgifter.
 • Rådmannen mener at Time kommune skal sitte igjen med utgift à 52,3 millioner kroner.
 • Bryne Fotballklubb mener at Time kommune skal sitte igjen med utgift à 65,1 millioner kroner.
Les også

Rådmannen lukker døren for hallsamarbeid med Bryne FK

– Vi er enige om tallene, men helt uenige med rådmannen og hans måte å fordele kostnad.

Uenige om to forhold

– Det handler i stor grad om to forhold, tomteverdi og muligheter for å inntekter i millionklassen ved salg av navn på hallene, sier Steinsland og Heskestad.

 • Rådmannen mener tomteverdien er 1,9 millioner kroner.
 • Bryne FK mener tomteverdien er 10 millioner kroner.
 • Rådmannen har kalkulert med at Bryne vil få 6,25 millioner kroner av sponsor for navnet på hallkomplekset.

Bryneduoen ser det annerledes og forklarer:

– Det er faktisk politikerne og administrasjonen som har oppfordret oss til å legge inn verdien av tomten.

– Vi ser at viss dette skulle vært solgt direkte til idrettsformål, ville prisen vært omtrent slik kommunen antyder, men her sier kommunen konkret at den vil bygge på tomten ved Time videregående skole viss det ikke blir på stadion.

Les også

Kommunen kan bli eier av to haller på Bryne stadion

Hallen sett fra ulike vinkler, øverst til venstre og nederst til høyre ser du den nye hallen knyttet sammen med dagens klubbhus. Foto: Ark Arkitekter

Tomteverdi 10 millioner

– Der har kommunen en tomt som i tilfelle vi bygger her, vil kunne selges for 10 millioner eller mer til boligformål, sier Heskestad.

– Når det gjelder salg av navnet på hallkomplekset, er det en meget risikabel sak. Det er bare å sammenligne med Øster Hus Arena og SR-Bank Arena. 6,25 millioner for hallene her i 25 år er svært risikoutsatt.

– Ta også med at Bryne Fotballklubb vil måtte ta rentebærende gjeld som med 3,5 prosent slik DnB regner i dag, vil koste over 4 millioner kroner.

– Klubben vil i beste fall sitte igjen med 2,8 millioner kroner etter 25 år, understreker Heskestad og Steinsland.

Stor risiko for klubben

– Viss vi skulle gå på rådmannens forslag som ifølge ham vil gi 250.000 kroner i nåtidspenger over 25 år, er risikoen med andre ord stor for at klubben blir påført mange millioner kroner i gjeld. Det vil jeg ikke etterlate nye generasjoner, sier styreleder Nils Steinsland.

Les også

Millioner for Braut Håland setter ny fart i Bryne

Steinsland og Sverre Heskestad håper fortsatt at politikerne skal se den store fordelen av å lage stadionområdet om til et skikkelig idrettssenter der kommunen selv står som eier og disponent av to idrettshaller, mens klubben har banene ute samt fotballhallen.

Alternativet er oppgradering av Jærhallen.

– For klubben er det mye sikrere økonomisk. Vi har 750.000 kroner årlig i leie fra Bryne videregående (fylkeskommunen) og vil ha skrevet ned utbedringene allerede etter fem år. Med en slik løsning vil vi etter at utbedringene er betalt ned, sitte igjen med 15 millioner kroner etter 25 år, et langt bedre regnestykke for klubben, påpeker Steinsland.

Steinsland og Heskestad forteller at Bryne FK leverte forslag til løsning 3. juli slik politikerne ba om, de hevder også at forslaget lå innenfor rammene fra tidligere vedtak i kommunestyret.

– Vi fikk svar fra kommunen 5. november, to måneder etter at vi kom med vårt forslag. Da var rådmannens forslag som tidligere. Da vi ba om mer tid, var svaret at rådmannen uansett vil legge fram forslag i november. Nå håper vi som sagt at politikerne ser det annerledes, sier Nils Steinsland og Sverre Heskestad.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Helsetilsynet mener Sirdal har begått flere lovbrudd i behandlingen av gravid kvinne

 2. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke hjemme

 3. Treningssentrene må fortsatt vente med gjenåpning

 4. Disse Viking-spillerne får tidenes mulighet

 5. Brann i søppeldunk på Arkaden

 6. Ferjemøte om Hjelmeland: - Jeg er forsikret om at saken blir tatt opp på høyeste hold

 1. Bryne FK
 2. Time kommune
 3. Fotballhall
 4. Bryne